V Jaroměřicích přivítali jaro i pohádkami

První nedělní dubnové odpoledne v Jaroměřicích nad Rokytnou bylo protkáno kulturními pořady. Nejprve místní vynesli Morenu z Jaroměřic, pak potěšily dvě pohádky malé i velké.

uniweb weby

Průvod s Morenou se seřadil na náměstí u kašny a za hlasitého přeříkávání říkanky o vynášení Moreny ze vsi, se vydal do zámeckého parku, kde na mostě přes řeku Rokytnou hodili účastníci jarního průvodu do vody věnečky z vrbového proutí, které děti připravily v rámci Noci s Andersenem. A jaro může do Jaroměřic přijít co nejrychleji.

Druhou nedělní akcí byly dvě pohádky, které se odehrály na jevišti v Lidovém domě. Zahrát je přijelo Divadelní společenství Křemílek z Brna –Bosonoh. První pohádka byla O Jezinkách, které měly v lese provozovnu první pomoci pro zvířátka. Zahráli ji mladší herci divadelního společenství. Druhá pohádka byla o Sněhurce a sedmi trpaslících trochu netradičně a hráli ji starší děti. Pohádkou provázeli detektivové Šelmlok a Helemes.  Na závěr jablko nesnědla Sněhurka, nýbrž zlá královna. Mohutný potlesk diváků byl odměnou za obě pohádky.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy