V pátek v podvečer se na Vysočině otevře na 53 kostelů

V těchto dnech pořadatelé po celé Vysočině dolaďují nabídku programů letošního večera Noci kostelů. Uskuteční se už tento pátek 9. června a příznivci této už tradiční akce se mohou těšit na komentované prohlídky, koncerty, divadelní představení, přednášky i další jedinečný program.

uniweb weby

V Havlíčkově Brodě budou přístupné Kostel Nanebevzetí Panny Marie, svaté Kateřiny, svatého Vojtěcha, Husův sbor, Modlitebna Církve bratrské a nemocniční kaple. Bohatý program soustředěný na druhou polovinu dne v Brodě nabídne celou škálu atraktivních bodů, při kterých si přijdou na své všechny generace. Pro účastníky bude navíc opět připravena Karta poutníka, do níž budou moci sbírat razítka z navštívených kostelů. Kdo získá alespoň čtyři razítka, může se těšit na malou odměnu. 

„Tradičně je velký zájem o komentovanou prohlídku věže v kostele Nanebevzetí Panny Marie, která je letos naplánována od 21 do 22.30. Oblíbený je i varhanní koncert, který začíná ve 22.45 v témže kostele,“ uvedla Marie Topolovská, která společně se zástupci havlíčkobrodské základní umělecké školy, Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod a za podpory města program organizuje.

To v Telči  pro veřejnost opět otevřou kostely a věže sv. Ducha, Jména Ježíš a sv. Jakuba. Novinkou je zpřístupnění kaple sv. Karla Boromejského u Vanova a Městské galerie Hasičský dům s výstavou Vladimíry Sidorové Cesta světla.

Také další města a obce po celé Vysočině se do stále oblíbenější akce zapojí. Obsáhlý program připravují v Třebíči, Pelhřimově, Žďáře nad Sázavou i v Jihlavě. Jednotlivé kostely a aktivity, které budou v pátek hostit, najdete na www.nockostelu.cz.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy