Víkend patří baseballu, v neděli hraje Třebíč o bronz v Extralize U21

O víkendu vybojovali postup do extraligy muži baseballového klubu Třebíč Nuclears. Základ jejich týmu tvoří hráči juniorského věku, kteří nejvyšší soutěž ve své kategorii už hrají. A právě družstvo Třebíče do 21 let může už tuto neděli, 11. září, obhájit loňské třetí místo v Extralize U21.

uniweb weby

Play-off soutěže se hraje systémem na tři vítězná utkání a Nuclears zatím v sérii o bronz vedou nad pražskou Kotlářkou 2:0, když v prvním utkání zvítězili 5:0 a ve druhém přehráli svého soupeře 14:10. K obhajobě loňského třetího místa tak chybí poslední výhra, a té by mladíci Třebíče rádi dosáhli právě před domácím publikem tuto neděli. Zápas Na Hvězdě začíná ve 13.00 a případné druhé utkání pak v 16.00 . „Máme silný tým a svým svěřencům věřím. Hráči půjdou do souboje naplno a pro obhajobu bronzu uděláme maximum,“ říká k nedělním zápasům hlavní trenér jednadvacítky Jan Gregor, který minulý víkend vedl i výběr mužů v rozhodujících bojích o postup do extraligy proti Blansku. Právě Gregor by měl příští rok vkročit s týmem mužů do extraligových bojů na pozici hlavního kouče. Dosavadní lodivod týmu Pavel Jozek bude dál pracovat v roli sportovního manažera klubu.

Vedle utkání juniorů bude baseballový areál Na Hvězdě hostit od pátku do neděle také jednu z kvalifikačních skupin pro Mistrovství České republiky v kategorii mladších kadetů do 13 let. O dvě postupová místa do závěrečného Final-Four, tedy bojů o medaile a titul, zde bude bojovat i celek domácích Nuclears. Třebíčské třináctky se nejdříve v pátek 9. září utkají na hřišti pro mládež od 14.00 s Pipas Brno. V sobotu 10. září nastoupí nejdříve v 9.00 proti Klasiku Frýdek-Místek a ve 14.00 budou hrát s Tempo Titans Praha. V neděli 11. září pak domácí mladší kadeti turnaj uzavřou od 16.30 zápasem s Arrows Ostrava.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 08.09.2016 09:29




0 +
 

Hlavní zprávy