Další tři řidiči na Vysočině přišli o řidičské oprávnění

V sobotu 23. září zadrželi policisté na silnicích Vysočiny tři řidiče, kteří usedli za volant po požití alkoholu. Jeden měl v krvi téměř dvě promile, další dva skoro dvě a půl.

uniweb weby

„Krátce po půl dvanácté v noci stavěla policejní hlídka z Kamenice nad Lipou na silnici třetí třídy ve Vodné auto Nissan, jeho řidič na opakovanou výzvu nereagoval, s vozem nezastavil a začal ujíždět směrem na lesní cestu. Policisté se za vozidlem ihned rozjeli a jeho řidič dále pokračoval v jízdě po lesní cestě, kde následně zapadl.  
Řidičem automobilu byl osmadvacetiletý muž z Pelhřimovska, který vykazoval známky opilosti. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž pozitivní naměřená hodnota činila 1,91 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní. Policisté řidiči zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Svým jednáním osmadvacetiletý muž naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ popsala první případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí zastavili v sobotu krátce po druhé hodině odpoledne v Křižanově osobní auto Toyota Corolla. „Řidičem byl devětatřicetiletý muž ze Žďárska. Policisté u muže provedli odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Dechová zkouška ukázala 2,42 promile alkoholu. Také opakované dechové zkoušky byly pozitivní a jejich výsledky byly blízké prvnímu měření. Policisté muži zakázali další jízdu, vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Devětatřicetiletému muži za takový trestný čin hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz řízení motorových vozidel,“ dodala Stanislava Miláčková.

V sobotu před pátou hodinou ráno jel jednačtyřicetiletý muž s vozem Škoda Felicia ve směru z Nádražní ulice na Purkyňovo náměstí Třebíči, kde auto zastavili strážníci městské policie. „Vzhledem k tomu, že byl řidič značně opilý, na místo byla přivolána policejní hlídka. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,42 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška byla u řidiče pozitivní s hodnotou téměř dvě a půl promile. Policisté opilému muži další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Požití alkoholu před jízdou řidič přiznal. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté dále prověřují,“ uzavřela policejní mluvčí Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy