Dívka se na rybníce u Hrotovic propadla pod led

Ve středu 22. února se před pátou hodinou večer v rybníku na Hrotovicku topí dítě. Na místo byla ihned vyjela policejní hlídka a také zdravotnická záchranná služba.

uniweb weby

„Po příjezdu se dívka nacházela na břehu, do péče ji ihned převzali zdravotníci. Policisté zjistili, že patnáctiletá dívka šla po ledě rybníka. Když se přiblížila k přítoku, led se pod ní probořil. Nedaleko byly naštěstí další děti, které když viděly, co se stalo, ihned běžely pro pomoc. Přiběhly k blízkému domu, kde boucháním přivolaly ženu, která vzala žebřík, donesla ho k rybníku, podala ho dívce ve vodě a ta se s jeho pomocí dostala na břeh. Po vyšetření lékařem si dívku převzali do péče její blízcí. 

Děti, které přivolaly pomoc, a žena, která dívce pomohla dostat se z rybníka na břeh, se zachovaly velmi duchapřítomně. Dívce, jejíž život a zdraví byl ohrožen, pomohly rychle a postupovaly správně. Pomoc osobám, které se proboří pod led, je značně náročná a vyžaduje správný postup tak, aby se dotyčný člověk dostal co nejrychleji na břeh a zároveň se nedostal do nesnází i sám zachránce,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.02.2017 17:08




0 +
 

Hlavní zprávy