Havlíčkobrodští Orli vítězně zahájili druhou polovinu sezony

V neděli 28. srpna se na fotbalovém hřišti v Nové Vsi u Světlé rozběhlo první kolo druhé poloviny sezony ragby. Hráčům brodského Orla, kteří se představili na tomto hřišti poprvé se jako soupeři postavili ragbisté z Lokomotivy Beroun.

uniweb weby

Hosté ale přijeli v nedostatečném počtu, a proto se po domluvě přešlo z tradičního ragby, typického pro Ragby League,  ve kterém proti sobě stojí třináct hráčů na každé straně na sedmičkovou, olympijskou verzi. Hlavním rozhodčím tohoto utkání byl ustanoven Jan Heininger z Hradeckých Lvů.
Domácí Orli nemohli překonat urputnou obranu hráčů Lokomotivy, a proto prvním, kdo položil byli právě Berounští. Brod poté zabral a během chvíle se Pavlu Mikušovi povedlo vyrovnat a jeho spoluhráčům následně i otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.
Za Brod  položili ještě Jan Pleskač, Lukáš Pinc a druhý try přidal i Pavel Mikuš.  Přes slabší začátek se Orli dokázali dostat do zápasu a postupně se misky vah začaly převažovat na jejich stranu. O poločase už domácí získali výhodu ve skóre i ve hře.  
Druhou půli opět začali o něco lépe hosté a znovu se tak přiblížili alespoň ve skóre.  Orli se opět zvedli, zásluhou nejlépe bodujícího muže zápasu, Pavla Mikuše, který přidal svůj třetí, čtvrtý a pátý try. Krom něj položili také Šťastník a Zadina.   
Ránou pro domácí byla ztráta Jana Klementa, který pro zranění, jež utrpěl během zápasu, musel dokončit jen na střídačce. „ Znovu se mu ozvalo koleno, které ho trápilo už od jara. Krom toho si ze zápasu odnáší i poškozené vazy v rameni," sděluje hrající trenér týmu Martin Kopic.
Orli přidávali další hřebíčky do soupeřovy rakve a zápas ukončili s výsledným skóre 70:40. V dalším zápase, který je čeká v sobotu 3. září, vyráží Orli do Teplic, kde se představí proti suverénně vedoucím Dragons



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 31.08.2016 07:07




0 +
 

Hlavní zprávy