Třetí místo pro mladé brodské ragbisty

V sobotu 10. září se na vrchlabském ragbyovém hřišti uskutečnil v pořadí třetí turnaj, pořádaný speciálně pro mladé hráče ragby league. Účastnil se i tým Orli Havlíčkův Brod.

uniweb weby

Junioři havlíčkobrodského Orla na turnaj odjeli v malém počtu, způsobeném především nízkou tréninkovou účastí, zraněními nebo jinými důvody. Po dohodě trenérů tak došlo ke spojení hráčů Orla s týmem z Hradce Králové a rozšíření celkového počtu hráčů na třináct.

Hned v prvním zápase je ale čekal velmi nepříjemný a tvrdý soupeř, krupští Dragons, kteří stejně jako jejich dospělí spoluhráči s přehledem vedou soutěžní tabulku. Na hráčích bylo velmi vidět, že neměli možnost se pořádně sehrát. Poločasové skóre 18:4 tak jasně vyznívalo pro hosty. Druhá polovina se nesla v podobém duchu, a tak se celkové skóre zastavilo na výsledném 30:4 pro Dragons.
„Při prvním zápase se nehrálo dobře. Oni na nás šli v plné síle, zatímco my jsme nebyli pořádně sehraní. Bylo to opravdu znát,“ potvrzuje trenér David Šťastník.

V druhém zápase se spojený tým Orlů a Hradeckých Lvů postavil domácím Šíleným Veverkám. Navzdory vyrovnanému prvnímu poločasu, nedokázali Orli udržet krok a počítadlo skóre se tak zastavilo na konečném 30:14 pro Vrchlabí, které dokázalo vyhrát turnaj i celkově.

Orli tak i přes bojovnou hru obsadili třetí, tedy poslední místo. „Já jsem s hrou spokojen. Kluci hráli hodně dobře, i když byli spojení s Hradcem. Každý z nich nechal na hřišti, co mohl,“ hodnotí David Šťastník.

Nyní tak mladé Orlíky čeká poslední turnaj, který se bude konat zhruba za měsíc v Hradci Králové. Během zbylého času se mohou pokusit vypilovat veškeré nedostatky a také rozšířít svůj počet. Stále je totiž možnost, vyzkoušet si některý z tréninků brodských ragbistů. „Pro příští turnaj budeme muset zlepšit obrannou lajnu, kterou kluci moc nedrželi, a také nahrávky do volných prostor,“ dodává Šťastník.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.09.2016 08:07




0 +
 

Hlavní zprávy