Mladí rokenroloví tanečníci z Jihlavy na soutěži v Říčanech

Do Říčan u Prahy na mezinárodní soutěž v akrobatickém rokenrolu vyslal 22. dubna rokenrolový klub Elvis Jihlava své taneční páry, dívčí formace a párovou formaci. Jihlavští zástupci reprezentovali v pěti kategoriích, ve čtyřech kategoriích zvítězili a jednou brali stříbro. Soutěže se zúčastnili tanečníci z České republiky, Slovenska, Rakouska a Německa.

uniweb weby

V kategorii žáků si Ondřej Kadlec s Lucií Procházkovou vytančili 18. místo, Filip Šandera a Gabriela Kloudová ukončili svou pouť soutěží na osmém místě těsně před postupem do večerního finále. „Ve finále se ovšem skvěle předvedl pár Daniel Menšík - Nela Šedová, který porotu svým výkonem zaujal a jednoznačně žákovskou ovládl. Pro oba tanečníky je získané první místo velkou motivací před blížícím se Mistrostvím České republiky,“ prozradila trenérka Zuzana Javůrková.

V kategorii juniorů tančili ve finále tři jihlavské páry. Nejmladší z nich Marek Špejtek s Eliškou Musilovou jsou v juniorské kategorii nováčci a obsadili šesté místo. Starší tanečníci Tomáš Menšík a Adéla Kantorová nepředvedli kvůli zranění zcela bezchybnou sestavu a museli se spokojit se čtvrtým místem. Dušan Valenta a Kateřina Žahourková se letos pokaždé na soutěži dopustili nějakého zaváhání, v Říčanech ovšem předvedli povedený výkon, kteří trenéři očekávali a radovali se tak z místa prvního.

Nejmladší jihlavské tanečnice z formace Starlet se v kategorii Malých dívčí formací děti radovali ze čtvrtého místa, kdy dívkám třetí místo uniklo jen o pár desetin bodu. Starší kamarádky z formace Skittles předvádějí lepší a lepší výkony, opět nenašly přemožitelky a právem si tak domů odvezly pohár nejcennější. V kategorii Malé dívčí formace junior braly dívky z formace Surprise stříbro.

A aby těch úspěchů nebylo málo, tak ještě nově složená párová juniorská formace Czech Machine obsadila první místo.

„Všichni tanečníci předvádějí v této sezoně vynikající výkony, které snad předvedou i na Mistrovství České republiky žáků a juniorů v Náchodě 6. května a na Mistrovství formací 13. května v Praze,“ dodala Zuzana Javůrková.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 23.04.2017 22:43




0 +
 

Hlavní zprávy