Nuclears rozhodli o složení play-off baseballové extraligy

Baseballisté Třebíče mají za sebou základní část baseballové extraligy, v jejímž posledním kole dvakrát porazili Techniku Brno a sebrali ji tak účast v závěrečném play-off, do kterého postupuje jen šest nejlepších celků. Nuclears dokázali jako nováček vybojovat v nejvyšší soutěži celkem jedenáct výher a porazit sedm z devíti zbývajících účastníků.

uniweb weby

„Na začátku soutěže jsme si dali velmi ambiciózní cíl, že chceme v extralize dosáhnout na deset vítězství. Po základní části teď máme jedenáct výher a chybí nám skalp pouze Arrows Ostrava a Eagles Praha. Což je na nováčka krásný výsledek.“ Neskrývá spokojenost hlavní trenér Třebíče Jan Gregor a k účasti v nejvyšší soutěži dodává: „Prvních dvanáct utkání jsme se trápili. Za výkony v závěrečné části nás už ale chválili i soupeři zvučných jmen. Ti navíc dokáží ocenit, že jich dosahujeme s věkově nejmladším týmem.“

Kvalita české Extraligy je momentálně asi na nejvyšší úrovni, na jaké kdy byla. A to i díky účasti zahraničních hráčů hlavně mezi nadhazovači. Posily využívají prakticky všechny celky. Pravidla přitom omezují maximální počty cizinců v jednom utkání, takže dostatek příležitostí dostávají také vlastní odchovanci klubů.

V závěru základní části extraligy to byla právě Třebíč, kdo zdramatizoval vývoj pořadí v tabulce a boj o poslední postupové místo do play-off. Nejdříve Nuclears porazili loňského finalistu soutěže Kotlářku Praha a v posledním kole definitivně sebrali šanci na postup brněnské Technice, když ji porazili v napínavém duelu na třebíčské Hvězdě 6:5. V následné odvetě pak Nuclears přidali ještě jednu výhru 8:5.

„První utkání s Technikou za Nuclears výborně odházel Devon Barker. Hned v první směně jsme se ujali vedení 2:1 a tento stav vydržel šest inningů. Pak jsem na kopec poslal mladičkého Lukáše Hloucha, který ale neustál velký tlak a soupeř otočil na 2:4.“ Hodnotí zápas s brněnským celkem trenér Gregor a pokračuje: „V útoku jsme na tuto situaci dokázali zareagovat a znovu jsme se ujali vedení 5:4. Jenže Technika vzápětí opět vyrovnala. Pro vítězný bod doběhl v osmé směně střídající běžec Mirek Křivánek po trojmetovém odpalu Marka Krejčiříka, což jsou dva nejmladší hráči v extralize.“

Třebíč teď čeká prolínací soutěž čtyř posledních týmů extraligy se čtyřmi nejlepšími celky první ligy o čtyři místa v nejvyšší soutěži pro příští rok. Ještě předtím ale hráči Nuclears odehrají finále Českého baseballového poháru proti Drakům Brno. Zápas roku, který bude živě přenášet ČT Sport, začíná Na Hvězdě v Třebíči ve středu 19. července v 17.30.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.07.2017 12:14




0 +
 

Hlavní zprávy