Projekt Trénuj s námi podruhé v cíli

Silniční okruhová škola trenujsnami.cz v říjnu oslavila dva roky od svého vzniku. Před dvěma lety motocykloví závodníci Michal Prášek (Alpe Adria) a Leoš Hlaváček (přírodní okruhy) spojili síly a uspořádali na okruhu ve Vysokém Mýtě první ježdění pro široké spektrum příznivců motorek.

uniweb weby

V loňském roce se jezdilo ve dvoutýdenních intervalech a nejinak tomu bylo také v letošním roce. Během dvou let vznikl zaběhnutý formát jezdění a stále se zdokonalovaly služby pro zúčastněné. "Každý účastník má na výběr ze dvou variant průběhu na každé akci. Jezdci si můžou zvolit klasické ježdění bez instruktora a můžou na dráze jezdit podle předem daného časového harmonogramu po dobu konání celé akce. Druhou možností jsou jízdy s instruktorem. Jezdec si vybere mě nebo Leoše a zvolený instruktor se věnuje individuálně jeho potřebám po celou dobu konání akce," popisuje Michal Prášekzákladní průběh kurzu.

Zájemci mohou využít také řadu standartních služeb. „Každý účastník si u nás může zapujčit kameru na natočení své jízdy, zapůjčíme i  telemetrii AIM, kterou zabudujeme na motocykl a jízdu poté vyhodnotíme,“ doplňuje Michal základní informace.

V letošním roce však organizátoři vymysleli novinku v podobě celoroční soutěže o hodnotné ceny. Každý, kdo se letos zúčastnil minimálně pěti akcí, dostal na každé akci časomíru na pět ostrých kol a byla vedena celoroční tabulka. Nejlepších pět závodníku bylo za svoje celoroční výkony odměněno poháry a vítěz pak obdržel poukázku na 7500 korun do brněnského motorkářského obchodu Bonmoto, druhý v pořadí poukázku na 5000 korun a třetí jezdec se mohl radovat z poukázky na 3500 Kč. „V letošním roce jsme chtěli ježdění okořenit pravidelným účastníkům a vymyslela se tato soutěž. Věřím že si ji všichni užili a podle ohlasů věřím, že příští rok budeme v něčem podobném pokračovat. Při poslední akci si tři nejlepší si převzali poukázky na hodnotné ceny a domů si také za svoji výkonost odvezli poháry, které jsme dali pěti nejrychlejším,“ dodávají organizátoři.

„Máme obrovskou radost, že naši motoškoly využili jak kluci dromaři a přírodňáci s velkými stroji, tak začátečníci, twiny, espéčka, stock 300 a v neposlední řadě mnoho talentů z miniGP. Například posledním účastníkem letošní motoškoly byl mladý závodník Patrik Carda. Splnil se tak původní plán oslovit širokou škálu motorkářů a sportovců,“ dodává závěrem Michal Prášek, letošní mistr litrových stocků v šampionátu Alpe Adria.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy