Dobrovolnice Helena Míková získala Křesadlo za rok 2016

Křesadlo za rok 2016 si ze sálu Základní umělecké školy v Chotěboři ve čtvrtek 20. dubna odvezla Helena Míková, dlouholetá dobrovolnice Oblastní charity Havlíčkův Brod.

uniweb weby

Helena Míková měla z ocenění velkou radost. „Důležitější je samotná práce, ale toto je pro mě taková krásná třešnička na dortu. Moc za ni děkuji,“ usmála se čerstvá držitelka Křesadla bezprostředně po slavnostním vyhlášení výsledků. Nadšená byla i koordinátorka charitních dobrovolníků Věra Kratochvílová.  „Velice mě těší, že paní Míková byla za svou dobrovolnickou činnost oceněna. Na všech místech, kde působí, je mezi pracovníky i klienty velice oblíbená a všichni jsme jí cenu přáli,“ uvedla Věra Kratochvílová. 

Dobrovolnice pravidelně dochází do Charitního domova pro matky s dětmi v Havlíčkově Brodě, kde se věnuje pohybovým hrátkám s dětmi i jejich maminkami. Kromě tanečních a sportovních dopolední pořádá výtvarné dílničky. Působila také v brodském charitním Nízkoprahovém klubu BAN!, kde doučovala děti a mládež a zároveň pro ně vymýšlela nejrůznější aktivizační činnosti. 

Aby toho nebylo málo, v roce 2016 začala docházet na oddělení následné péče a rehabilitace havlíčkobrodské nemocnice, kam Oblastní charita Havlíčkův Brod také vysílá své dobrovolníky. Zde se Helena Míková pustila do projektu Předčítání seniorům a po čtrnácti dnech se zapojila i do výtvarných dílniček. A co víc, dlouholetá dobrovolnice nikdy neodmítne pomoc při pořádání různých jednorázových akcí pro veřejnost a je na ní vždy stoprocentní spolehnutí. 

Ocenění pro dobrovolníky, kteří se nezištně zapojují do práce prospěšné pro ostatní, převzala z rukou chotěbořského starosty Tomáše Škaryda za účasti dalších šesti nominovaných dobrovolníků, starosty Havlíčkova Brodu Jana Tecla, místostarostky Havlíčkova Brodu Ivany Mojžyškové a dalších hostů. 

Udílení cen Křesadlo je v regionu Havlíčkův Brod a Chotěboř tradicí již od roku 2002. Koná se pod taktovkou sdružení FOKUS Vysočina Dobrovolnických center. Cílem je zviditelnit dobrovolnictví a podpořit dobrovolníky. V loňském roce se držitelkou Křesadla stala Zlatuše Hejkalová, dobrovolnice Oblastní charity Havlíčkův Brod, která působí na oddělení následné péče a rehabilitace havlíčkobrodské nemocnice. Letos byli za Oblastní charitu Havlíčkův Brod nominováni dva dobrovolníci, Helena Míková a Josef Fiala, který dochází za klienty chráněného bydlení v Humpolci, jež je součástí Domova Jeřabina Pelhřimov.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy