Kruh přátel hudby pokračuje v Třebíči koncertem kvarteta Apollon

Ve čtvrtek 6. dubna se uskuteční ve foyer divadla Pasáž v Třebíči další koncert Kruhu přátel hudby, ve kterém se představí kvarteto Apollon s koncertním programem Classic meets jazz.

uniweb weby

Kvarteto Apollon od začátku kariéry v roce 1993 zařazuje do svého repertoáru vedle klasických děl také skladby jazzové. Ve vynikajících a velmi originálních úpravách amerického smyčcového kvarteta Turtle Island Q., můžeme tedy slyšet i skladby předních jazzových autorů a interpretů. Kvarteto Apollon, které hraje ve složení Pavel Kudelásek (housle), Radek Křižanovský (housle, Pavel Ciprys (viola) a Pavel Verner (violoncello), spolupracuje s řadou českých skladatelů, a to jak v oblasti klasické hudby, tak v jazzu a pravidelně vystupuje na prestižních festivalech doma i v zahraničí. 

Kvarteto Apollon provede posluchače skladbami hudby raného klasicismu, doby impresionistické, můžete s nimi nahlédnout i pod pokličku tvorby jazzové v úpravách pro smyčcové kvarteto. Uslyší díla Františka Xavera Richtera a Maurice Ravela v sousedství takových jazzových velikánů, jako je například Dizzy Gillespie, Oliver Nelson, Pat Metheny či Chick Corea.

Začátek koncertu je od 18.00. Vstupenky v ceně 180 Kč (děti, studenti, senioři: 140 Kč) jsou v prodeji u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč – telefonní číslo: 568 610 013.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy