Třebíč postoupila v Českém baseballovém poháru

Muži Třebíč Nuclears si až prvního května spravili chuť po ne příliš vydařeném víkendu. Postup do dalšího kola Českého baseballového poháru se přitom nerodil úplně lehce. Tým z Vysočiny dokonce v Praze prohrával už 0:3. Skóre proti Old Boys se Třebíči podařilo otočit ve třetí směně na 6:3 a pak už jen přidávala další body.

uniweb weby

Old Boys je velice zkušený tým složený z bývalých hráčů extraligy a my jsme přijeli do Prahy velice oslabeni,“ začíná hodnocení utkání trenér Nuclears Jan Gregor, jehož svěřenci museli nastoupit během tří dnů ke čtyřem zápasům. „V extraligovém trojutkání jsme přišli o několik hráčů, kteří se zranili. Další pak hned po víkendu maturují a škola má samozřejmě přednost. Naštěstí se nám ale po nevýrazném úvodu začalo dařit na pálce, kde se prosazovali hlavně Kamil Pejchal a Wesley Judish,“ dodává k úspěšnému vystoupení Gregor. Nuclears v Praze vyhráli 15:3 a můžou se tak těšit na třetí pohárové kolo.

V extralize proti Hrochům Brno už tak úspěšní nebyli. Během prvního duelu držel třebíčské pálkaře zkrátka především americký nadhazovač Kenneth McDowall, který jim za šest směn nadělil 14 strikeoutů. V útoku se za Nuclears prosadili hlavně Američan Taylor McKnight a Jiří Novotný. Třebíč ale jen korigovala výsledek na konečných 2:8.

Následující odvetné utkání v Brně dokázal Hrochy držet na uzdě výborně házející Michal Pruša. Soupeř se proti němu prosadil jen v páté směně po sérii hitů, kdy se dostal do vedení 0:2. Další čtyři body přidali Hroši až po vystřídání třebíčského nadhozu v osmé směně. Hráčům Nuclears se v posledním inningu jen podařilo upravit výsledek na 1:6.

Před domácím publikem se muži Nuclears měli představit už v pátek. Kvůli špatnému počasí ale byly v tento den všechny extraligové zápasy zrušeny a přesunuty na neděli. Hroši pokračovali v soustředěném tlaku i Na Hvězdě a trpělivě dokázali přidávat bod po bodu až na konečných 0:7. Po Američanovi Judishovi nedokázal brněnský tým zastavit ani střídající australský nadhazovač Tyler Chappell. Diváci mohli vidět také další extraligový homerun na třebíčském hřišti. Tentokrát v podání Matěje Menšíka z Hrochů.

Nadcházející prodloužený víkend se mohou diváci Na Hvězdě v Třebíči těšit na pořádnou porci baseballu. Muži by mohli mít šanci na první domácí extraligovou výhru především v sobotu 6. května, kdy na svém hřišti přivítají hned ve dvou utkáních Tempo Praha. To má na svém kontě, stejně jako Třebíč, zatím jen jednu výhru. Zápasy začínají ve 13.00 a v 16.00. Už v pondělí 8. května pak pokračuje Na Hvězdě extraliga utkáním Nuclears proti Eagles Praha. Začátek zápasu je opět ve 13.00.

Výsledkový baseballový servis

Extraliga – muži: Třebíč Nuclears – Hroši Brno 2:8, 1:6 a 0:7.

Český baseballový pohár – muži: Třebíč Nuclears – Old Boys Praha 14:3.

Extraliga – junioři U21: Třebíč Nuclears – Hroši Brno 1:11 a 6:13.

Extraliga – junioři U18: Třebíč Nuclears – Technika Brno 11:2, Třebíč Nuclears – Draci Brno 0:16.

Regionální soutěž – kadeti U15: Třebíč Nuclears – Technika Brno 3:12 a 3:5.

Regionální soutěž – mladší kadeti U13: Třebíč Nuclears – Technika Brno 10:11 a 1:10.

Regionální soutěž – mladší žáci U9: Třebíč Nuclears – Pipas Brno 13:5 a 16:8.

Turnaj Komínská pálka – mladší žáci U9: Třebíč Nuclears – Hroši Brno 20:6, Třebíč Nuclears – Tempo Praha 14:6, Třebíč Nuclears – Oilers Hodonín 13:2, Třebíč Nuclears – Pipas Brno 6:5, Třebíč Nuclears – Draci Brno 12:3.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy