Vysočina školáci excelují v soutěži KOVO Junior 2024: Flesar a Marek reprezentují kraj!

Ve krajském kole soutěže KOVO Junior 2024 excelovali žáci ze Žďáru nad Sázavou a Třebíče v oboru obráběč kovů. Nejlepší kovoobráběčem kraje se stal Flesar Stanislav z VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou. Do celostátního kola postoupí zástupci kraje Vysočina Flesar Stanislav a Marek Tomáš.

uniweb weby

V krajském kole soutěže KOVO Junior 2024 se střetly dvoučlenné týmy žáků učebního oboru obráběč kovů ze škol celé Vysočiny. Soutěž, která se konala na půdě Střední průmyslové školy Třebíč, dokázala přilákat mladé talenty z regionu, kteří předvedli svůj kovoobráběčský um. Jednotlivci i družstva měly možnost ukázat své dovednosti a získat cenu v soutěži v soustružení.

Ve vyhroceném boji o první místa se nakonec v kategorii družstev nejvíce dařilo týmu ze VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou ve složení Flesar Stanislav a Melichar Vladislav. Druhé místo obsadil tým z Střední průmyslové školy Třebíč, který reprezentovali Dostál Tomáš a Marek Tomáš. Bronzovou medaili získali Němeček Jakub a Trojan Jan ze SŠPTA Jihlava.

Soutěž jednotlivců byla též dramatická a přinesla zajímavé výsledky. Nejlepší kovoobráběčem kraje se nakonec stal Flesar Stanislav z VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou. Druhé místo si odnesl jeho spolužák Melichar Vladislav a třetí místo získal Marek Tomáš ze Střední průmyslové školy Třebíč.

Do celostátního kola soutěže KOVO Junior 2024 v rámci přehlídky České ručičky 2024 postoupí zástupci kraje Vysočina, a to Flesar Stanislav a Marek Tomáš. Těmto talentovaným mladým kovoobráběčům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v představování našeho kraje v celostátní soutěži!

Soutěž KOVO Junior je důležitým krokem v rozvoji mladých talentů a příležitostí ukázat, jaké dovednosti a schopnosti se v kraji Vysočina skrývají. Díky podpoře škol a nadšení žáků můžeme očekávat, že se kovoobráběčský obor na Vysočině bude i nadále rozvíjet a zlepšovat.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy