Aleny Matiášková - Tajemné příběhy a květinová něha

Výstava "Pokoj, něha, krása" přináší díla originální umělkyně Aleny Matiáškové s duchovní malbou a symboly. Komentovaná prohlídka proběhne 18.4.2024 a doprovodí ji paličkovaná krajka Jany Krausové.

uniweb weby

Věnuje se duchovní malbě, což je žánr, který dokáže vyvolat mnoho emocí u svých diváků, a v kterém se nebojí používat symboly. Její obrazy skrývají příběhy nejen ze svého života, ale i z oblasti náboženství, duchovna či přírody.

Matiášková dokáže své myšlenky a emoce zachytit prostřednictvím různých technik, jako je suchý pastel, akvarel nebo akryl. Její práce jsou vždy světlé, čitelné a lehké. Tyto tři složky navzájem splývají a vytvářejí inspirativní a alegorické výjevy. Autorka nemaluje náhodně, její díla jsou promyšlená a zároveň něžná.

Na těchto obrazech obvykle najdete ilustrativní postavu ženy, kterou zdobí květiny a často křesťanské symboly. Vy a vaše blízké jistě zaujmou také autorčiny ručně malované hedvábné šátky zdobené květinami, které se budou řadit mezi její vystavené práce. Snovou výstavu doprovodí výrobky fantaskní paličkované krajky autorky Jany Krausové. Tato umělkyně do svých děl vetkává nejen přírodu či kosmickou fantazii, ale i biblické motivy a témata inspirovaná dílem Karla Čapka.

K výstavě „Pokoj, něha, krása“ se koná autorská komentovaná prohlídka, na které vás srdečně zveme dne 18.4.2024 od 17 h. Přijďte se společně ponořit do mistrovského světa plného krásy, naděje a inspirace, který vám může dodat klid a uvolnění od každodenních starostí. Tato výstava je příslibem harmonie a duchovního ucelení, které můžete prožít v přítomnosti zvláštních kusů umění Aleny Matiáškové a Jany Krausové.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy