Stock Dobrohostov po dvaadvacáté

V Dobrohostově na Havlíčkobrodsku se konal od pátku 18. do až neděle 20. srpna dvaadvacátý ročník Malého letního festivalu, třídenní hudební akce pro všechny generace. Pátek a sobota jsou zábavou pro mladší generaci a neděle patřila už po deváté dechovce.

uniweb weby

Osmička strůjců pořadatelů tohoto festivalu v čele s Petrem Kletečkou zvolili výběr kapel tak, aby uspokojili co nejširší spektrum návštěvníků, což se jim povedlo dokonale a jak mi potvrdil, bylo zde v pátek i sobotu plno. Přírodní areál v Dobrohostově je ideálním místem konání kulturních akcí s veškerým zázemím pro veřejnost i účinkující. 

Pořádání dechovkového festivalu vedla pořadatele vůle, udělat dobrou zábavu také pro starší generaci, neboť podobných akcí není na Vysočině až tak mnoho. A za to jim patří velké díky, neboť to stojí mnoho úsilí a starosti, které musí tento malý kolektiv muzikantů pořadatelů vynaložit.

Úderem 14.00 zahájil nedělní odpoledne a IX. ročník Festivalu dechových hudeb spolupořadatel a moderátor Jaroslav Bořil přivítáním všech účinkujících a posluchačů, poděkoval všem sponzorům a mediálním partnerům za pomoc a zároveň představil první kapelu, kterou byla domácí Rebelka s kapelníkem Petrem Milichovským. Tato kapela má ustálenou čtveřici zpěváků, kterými jsou – Zdeňka Pavlasová, Jitka Václavková, Jiří Pospíšil a Miloslav Kubát, který celé vystoupení Rebelky uváděl. Tato kapela je v regionu velice oblíbená, neboť hraje do not posluchačům, kteří si známé písničky mohou zanotovat i zatančit, čehož mnozí využili hned od začátku na velkém přilehlém parketu. Ten byl ostatně zaplněn tanečníky po celou dobu i když 2x je vyhnala do úkrytu dešťová přeháňka, která však průběh zábavy vůbec neovlivnila.

Dalším souborem, který do Dobrohostova zavítal až z jižní Moravy, byla DH Šohajka z Dolních Bojanovic, s kapelníkem Vojtěchem Ducháčkem, který také zpíval spolu se svou ženou Jožinou a Renatou Jedličkovou. Šohajka patří k oblíbeným kapelám, vystupující v podlužáckých krojích a také zde předvedla krásné moravské písničky, když jejich vystoupení vyvrcholilo skladbou, která získala mnoho ocenění nejen u nás, ale i v zahraničí – Slyšíš, jak zvoní …Za to sklidila paní Jožina bouřlivý potlesk všech přítomných zaplněného areálu.

Třetí v pořadí nastoupila Havlíčkobrodská dvanáctka s kapelníkem Zbyňkem Paličkou. S kapelou zpívali Iva Kletečková, Libor Mlynář a Jiří Pospíšil. Tato kapela po provedené reorganizaci značně omladila a doplnila svůj repertoár o písničky vlastních autorů i skladatelů  nejen z Vysočiny a tak se jejich repertoár rozrostl o písničky známé a stále populární, která jsou oblíbené u posluchačů. Kapela nahrála také nové CD, čímž obohatila archiv ČRo a můžeme tyto písničky slyšet v pořadech na přání posluchačů.

Poslední kapelou na jevišti byla humpolecká Vysočinka s kapelníkem Tomášem Vodrážkou a sólisty Martinou Boháčkovou a Robertem Bušem. Celé vystoupení řídil sám kapelník a nutno dodat, že Vysočinka nezklamala, když zahrála několik písniček na přání přítomných, mezi kterými byla skladba -  Sokolíci, při které se někteří tanečníci předvedou i na stolech. Vysočinka využívá svého kontaktu s publikem a chodí mezi tančícími a navozují tak skvělou atmosféru celého jejich vystoupení.

Tímto vystoupením skončil pro pořadatel dlouhý, velice úspěšný maraton zábavy pro nás posluchače a diváky, za což jim patří veliké uznání, tak jako všem účinkujícím a těm, kteří zajistili občerstvení a veškerý servis. Díky také všem těm, kteří byli nápomocni tomu, aby se tato zábava  mohla v Dobrohostově konat. Je to radost, když parta nadšenců udělá něco pro druhé tak, aby po skončení akce mohli  říci – děkujeme, bylo to tu zde hezké a rádi přijedeme zase příště.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy