Bystřičtí fotbalisté podpořili stacionář Rosa

Sportovní klub SK Bystřice nad Pernštejnem uspořádal v červnu loňského roku charitativní fotbalový turnaj, jehož součástí byla veřejná sbírka určená na podporu bystřického denního stacionáře Rosa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou. Sbírka trvala až do konce roku 2016.

uniweb weby

Výtěžek sbírky v hodnotě 38 500 Kč předali zástupci bystřického fotbalového klubu na začátku ledna 2017 vedoucí denního stacionáře Rosa Petře Königové.

Výtěžek celoroční sbírky bude použit ve prospěch činností denního stacionáře Rosa. „Za všechny uživatele i pracovníky Rosy bych chtěla všem fotbalistům, vedení klubu, trenérům i dobrovolníkům SK Bystřice nad Pernštejnem poděkovat. Nemalé díky patří také všem dárcům, kteří do sbírky přispěli. Velice si pomoci vážíme a jsme rádi, že jsme navázali tak skvělou spolupráci s celým klubem SK. Uživatelé se o bystřický fotbal velmi zajímají a jsou moc rádi, když mohou být „jeho“ součástí, i když si např. jen zacvičí na bystřickém fotbalovém stadionu. Za peníze ze sbírky bychom uživatelům rádi pořídili nové pomůcky, zorganizovali výlety a jiné akce,“ vzkazuje všem nadšeně vedoucí bystřického stacionáře Petra Königová.

Denní stacionář Rosa poskytuje služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Posláním denního stacionáře je podpora a rozvoj osob s mentálním a kombinovaným postižením, vedoucí k co největší možné míře samostatnosti, začlenění se do běžné společnosti a spokojenosti uživatelů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy