Filmové Oko v havlíčkobrodském klubu Oko

V klubu Oko v Havlíčkově Brodě měsíc funguje klubový projekt promítání úspěšných filmů Filmové Oko. Květnový program nabídne hned pětici výjimečných snímků.

uniweb weby

„Se vzrůstajícím diváckým úspěchem jsme promítali filmy Rodinné štěstí (maďarské drama, vítěz 51. MFF Karlovy Vary), Strnadovi (dokument, 35 let společného soužití jednoho páru z režisérského pohledu Heleny Třeštíkové), Kolonie (drama, inspirované skutečnými událostmi v Chile, v 70. letech 20. století) a dokument o legendárním Karlu Krylovi nazvaný Bratříček Karel, který přináší nový, neznámý pohled na fenomenálního písničkáře a symbol Pražského jara,“ popisuje .

Ve středu 10. května uvede Filmové Oko historické válečné drama Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, popisující neobyčejný příběh vojáka, který se stal hrdinou, aniž by jedinkrát vystřelil. Snímek režiséra Mela Gibsona si na mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách vysloužil více než desetiminutový potlesk na otevřené scéně.

Ve středu 17. května uvidí diváci srbsko-chorvatskou komedii s názvem Deník strojvůdce. Film, který během prvního týdne vyprodal všechna kina nedávno skončeného Febiofestu se nesmazatelně zapisuje do myslí diváků díky kombinaci černého humoru a výrazných hereckých výkonů.

Fúsi je název temného islandského dramatu doplněného o špetku svérázného severského humoru. Snímek, který Filmové Oko uvádí ve středu 24. května, představuje nezvyklý pohled na život zavalitého čtyřicátníka se všemi jeho starostmi, láskami a výzvami.

Ve středu 31. května se zasmějeme při sledování francouzské komedie Bláznivá pětka. Film, který dle kritiků navazuje na tradiční francouzskou komediální vlnu, popisuje bláznivou cestu k hledání skutečných lidských hodnot.

Filmové Oko promítá vždy od 20.00, svá místa si mohou zájemci rezervovat na telefonním čísle 727 838 776.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 06.05.2017 14:48




0 +
 

Hlavní zprávy