Nokian Tyres: Prémiové pneu s finskými kořeny

Vývojáři pneu Nokian Tyres jsou odbornou veřejností i řidiči právem uznávaní jako odborníci na výrobu zimních pneumatik. Díky předpokladům se ostatně není čemu divit. Finský výrobce je se sídlem v městečku Nokia je nejseverněji umístěným výrobcem pneumatik na světě.

uniweb weby

Podobně spolehlivé jsou však i letní a celoroční pneu Nokian Tyres. To se ostatně projevuje i na výsledcích v nezávislých testech pneu.

Okénko do bohaté historie Nokian Tyres

Počátky firmy Nokian Tyres sahají až do roku 1898. První pneumatiky Nokian Tyres pro jízdní kola byly vyrobeny v roce 1925 a první osobní pneumatiky Nokian Tyres už v roce 1932.

Roku 1934 pak vznikla pod značkou Nokian Tyres vůbec první zimní nákladní pneumatika na světě. Už roku 1936 se zrodila legenda. Konkrétně úplně první zimní pneumatika pro osobní vozy s názvem Hakkapeliitta Snow.

Už roku 1959 pronikly pneumatiky Nokian Tyres také na švédský trh. Mezi roky 1967 a 1988 pak bylo strategické směřování výrobce pneu úzce spojeno také s výrobcem mobilních telefonů Nokia.

V roce 1988 se jejich cesty rozdělily a vznikla samostatná společnost Nokian Tyres Limited. Od té doby prošla firma Nokian Tyres dalším vývojem a právem se řadí mezi prémiové výrobce pneumatik.

Nokian Tyres Wetproof: Parťák do deště

Letní pneumatiky Nokian Tyres Wetproof nabízí absolutní pocit bezpečí na mokré i suché vozovce. Především při jízdě po mokré silnici se vynikne jejich propracovaný dezén, který zaručí výbornou ochranu vůči aquaplaningu. V dnešní době jistě oceníte také sníženou spotřebu paliva.

Image title

Nová technologie Responsive Lock zajistí špičkový odvod vody z pneumatiky a přináší vylepšení bezpečnosti při jízdě na mokru. Druhá zóna pneu se pak stará o vynikající řízení v zatáčkách. Můžete se tak spolehnout na vysokou stabilitu vozu i v těch nejvyšších rychlostech.

Díky široké paletě velikostí pro disky od 14” do 20” dezén Nokian Tyres Wetroof obujete nejen na kompaktní vozy, ale také střední třídu i luxusní automobily. Koupíte je totiž ve velikostech 195/65 R15, 215/60 R16 i 225/55 R18.

Nokian Tyres Powerproof: Letní pneu pro svižnou jízdu

Prémiové letní pneumatiky Nokian Tyres Powerproof osloví především milovníky rychlosti, kteří pokoušejí hranice svého vozu. Díky speciálnímu dezénu se dvěma bezpečnostními zónami si pneumatiky poradí nejen s výkyvy teplot, ale v silném dešti.

Image title

Směs pryže Dynamic Grip přináší lepší přilnavost pneu a vylepšuje jejich odolnost proti opotřebení. Hlavní dominantou dezénu jsou tři hlavní žebra, která napomáhají k lepším reakcím v zatáčkách i ve vysoké rychlosti.

Pneu Nokian Tyres Powerproof se vyrábí pro disky od 17” do 20”. Jsou proto vhodné téměř pro všechny sportovní vozy. Většina rozměrů je konstruována na vysoké rychlosti až do 300 km/h. Hojně prodávané jsou především varianty 225/50 R17, 225/45 R18 a 225/35 R19.

Nokian Tyres WR D4: Zimní pneu téměř pro každou příležitost

Hledáte spolehlivé zimní obutí? Oblíbené zimní pneumatiky Nokian Tyres WR D4 především díky širokému záběru velikostí pro disky od 13” do 20”. Mezi hlavní benefity pneumatik patří výborná přilnavost na sněhu i ledu. Při jarním tání sněhu oceníte také vynikající ochranu vůči aquaplaningu.

Image title

O výbornou odezvu řízení se postará středové žebro se speciálními lamelami. Speciální drážky po celém obvodu se postarají o špičkový záběr i na zledovatělé vozovce. Zaryjí se do povrchu a nedovolí tak plášťům podkluzovat.

K dostání jsou nejen v oblíbených velikostech 205/55 R16, 185/55 R15, ale také ve větších rozměrech 235/45 R18 či 245/45 R19. Díky tomu je obujete na vozy nižší střední třídy i prémiové vozy.

Nokian Tyres WR Snowproof si poradí v každém zimním počasí

Ať už s autem vyrážíte do jakékoliv počasí, měli byste mít vždy obuté pneumatiky, na které se můžete v daném ročním období spolehnout. Zimní pneu Nokian WR Snowproof byly vyvinuty tak, aby zvládaly různé nástrahy, které přináší zimní období.

Image title

Speciální směs pryže Alpine Grip zaručí přilnavost v širokém rozpětí teplot. Projedete s nimi sněhovou vánici a nezklamou vás ani při prvních jarních dnech na mokré vozovce. Dezén Nokian Tyres WR Snowproof zároveň zvyšuje přilnavost na mokru a snižuje valivý odpor. Výsledkem je snížená spotřeba.

Pneumatiky Nokian Tyres WR Snowproof se vyrábí v mnoha variantách o průměru od 14” do 20”. Nejčastěji se však prodávají ve velikostech 195/65 R15 a 205/55 R16. Velmi oblíbený rozměr je ale i rozměr 215/55 R17.

Nokian Tyres Seasonproof C: Vyhněte se přezouvání své dodávky

Nechcete hledat volné místo v pneuservisu ve chvíli, kdy udeří zima? Řešením jsou celoroční dodávkové pneu Nokian Tyres Seasonproof C, na které je spoleh v zimě i v létě.

Image title

Užitkové pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof C vynikají mimořádně dlouhou životností díky nové technologii aramidových bočnic. Pneumatiky tak jsou díky nim lépe chráněny v náročných jízdních situacích. Pneumatiky jsou chráněny proti riziku průpichů, průrazů a před poškozením při nájezdu na obrubník.

Díky rozměrům pro disky od 14” do 17” jsou oblíbené pro dodávky různých velikostí. Nejprodávanější varianty jsou 205/65 R15 C, 205/65 R16 C a 205/55 R17 C.

Kde koupit pneumatiky značky Nokian Tyres?

Pneumatiky Nokian Tyres pro osobní automobily všech kategorií, ale také dodávkové pneumatiky Nokian Tyres najdete v pneuservisech, některých autoservisech a u dalších prodejců pneu. Nebo si vyberte ten správný dezén a rozměr z pohodlí domova. Velký výběr pneu finské značky Nokian Tyres najdete na i na e-shopu Pneuboss.cz.

Komerční sdělení. Zdroj textu a fotografií: inzerent.

Fotogalerie
Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy