Nové album Ivy Kletečkové Hlavou mi zní

Zpěvačka z Havlíčkova Brodu vydává ve vlastní produkci své druhé album. Nové CD nese název Hlavou mi zníš. Iva Kletečková zpívá od útlého dětství a prošla kapelami odlišných žánrů. Z pódií svým zpěvem rozdává radost už dlouhou řadu let, ale dávnou touhu vydat své vlastní album si splnila teprve před třemi lety vydáním CD Nepopírám.

uniweb weby

Nové CD obsahuje dvanáct skladeb s původními českými texty. Nahrávání ve studiu AB RECORDS bylo dokončeno letos na jaře a právě v těchto dnech se nové album dostává k posluchačům.

CD Hlavou mi zníš je zajímavé žánrovou pestrostí. Skladby přirozeně přechází od rocku, přes blues, pop až ke country. Vedle tří původních skladeb psaných pro Ivu ve výběru najdeme covery uznávaných světových zpěvaček, jako jsou Beth Hart, Dolly Parton, Shania Twain či Joan Osborne. 

Zvláštností kompilačního CD jsou hned čtyři duety. Titulní skladba Hlavou mi zníš je předělávkou známého duetu Something You Got, který proslavili B. B. King s Koko Taylor. Společně s Ivou ji na albu zpívá Zdeněk Koláčný (Fuga, Jada Band). Duet Na tvé straně nazpívaný s kytaristou Markem Vaňkátem je coverem skladby Always On Your Side (Sheryl Crow & Sting). A konečně působivá rocková balada Orlí hnízda vychází z písně Up Where We Belong spojené se jmény Joe Cocker a Jennifer Warnes. Čtvrtým duetem je původní song Volný pád. Ve dvou naposledy zmíněných skladbách na albu hostuje Lukáš Mrkvička (Liquid Face).

„Chtěla bych i touto cestou poděkovat  všem muzikantům, kteří se na albu podíleli. Už při práci na prvním albu jsem měla šťastnou ruku a původní parta zůstala téměř stejná. Často slýchám, že velké věci se dějí jenom v centrech jako je Praha či Brno, ale nevnímám to tak. Také na Vysočině se najdou velmi dobří muzikanti, radost s nimi spolupracovat,“ říká Iva Kletečková, povoláním učitelka.

Nahrávky vznikly z čiré radosti a CD Hlavou mi zníš je určeno především pro přátele zpěvačky a muzikantskou komunitu, nemá komerční ambice. Případní zájemci z řad veřejnosti však mohou CD zakoupit v knihkupectví Vysočina v Havlíčkově Brodě. Cena je 100 Kč. 

„Doufám, že se nahrávky budou posluchačům líbit tak jako nám, kteří jsme se na nich společně podíleli,“ dodává opět s úsměvem první dáma havlíčkobrodského hudebního crossoveru.

Na tvé straně

Hlavou mi zníš

Volný pád

Být svá

Pár dnů



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 10.06.2017 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy