Obviněný muž byl vzat do vazby

JIHLAVSKO: Společně s ženou se muž dopustil série krádeží

uniweb weby

Jihlavští kriminalisté dopadli dvojici, která v červenci putovala po Vysočině a dopouštěla se krádeží. Na území čtyř okresů kraje vnikl muž, ve většině případů společně se ženou, v šesti případech do různých objektů a zůstala za nimi škoda za necelých sto tisíc korun. Oba jsou již vyšetřování v souvislosti s jinou majetkovou a muž navíc drogovou trestnou činností. Kriminalisté rozšířili jejich trestní stíhání. Obviněný muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, byl na podaný návrh vzat do vazby.  Na základě operativního šetření kriminalisté zjistili, že se dvojice dopustila série krádeží, a po muži i ženě vyhlásili na základě vydaného souhlasu se zadržením celostátní pátrání. Krátce nato dopadli oba hledané v Jihlavě. Muže společně se ženou zadrželi kriminalisté minulý týden v časných ranních hodinách v lokalitě ulice Hybrálecká. Oba skončili v policejní cele.  Na základě shromážděných důkazů rozšířil policejní komisař trestní stíhání zadrženého třiačtyřicetiletého muže i ženy. „Oba byli obviněni z přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství a žena dílem účastenství ve formě pomocníka. Dále jsou obviněni ze spáchání přečinu porušování domovní svobody,“ řekl npor. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen, zejména za majetkovou trestnou činnost, trest si opykal i ve věznici. Také žena už byla za trestnou činnosti potrestána.  Dvojice je obviněna z toho, že se v období druhé poloviny července dopustili krádeží na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku, Pelhřimovsku a také Žďársku. Pokud se žena krádeže přímo neúčastnila, hlídala okolí a v jednom případě se činu dopustil muž sám. 
V Lukách nad Jihlavou muž se ženou vnikli do bytového domu, přístupné prostory prohledali a odcizili dvě jízdní kola a oblečení. V obci na Třešťsku se muž pokusil dostat do kostela, což se mu nepodařilo. Úspěšná dvojice nebyla ani při vloupání do kostela v Herálci na Havlíčkobrodsku. V Humpolci vnikl muž se ženou opět do bytového domu a vloupali se do místnosti kolárny. Odcizili jízdní kolo, koloběžku a skateboard. Ve Velkém Meziříčí se dvojice na různých místech vloupala do sklepních kójí dvou bytových domů a odnesli si elektrokoloběžky. 
Část odcizených věcí se kriminalistům podařilo vypátrat a zajistit, budou se tak moci vrátit zpět jejich majitelům. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho následně odvezli do věznice. Žena byla po provedení nezbytných úkonů ze zadržení propuštěna a je stíhána na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let. Žena může být potrestána až dvouletým pobytem za mřížemi. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař 10. srpna 2022



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.08.2022 08:38



0 +
 

Hlavní zprávy