Partnerství s Nitranským samosprávným kraje pokračuje

Jubilejní 45. ročník mezinárodní zemědělské výstavy Agrokomplex 2018 v Nitře se stal příležitostí pro návštěvu zástupců Vysočiny v Nitranském samosprávném kraji.

uniweb weby

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek v doprovodu radního pro oblast životního prostředí a zemědělství Martina Hyského v rámci veletrhu zavítali i do expozice vystavovatelů z Vysočiny. Svahové sekačky firmy Dvořák tradičně zaujaly přítomné možností využití v opravdu náročném terénu. Široký sortiment přívěsů pak prezentovala firma Agados.

Cílem pracovní cesty nebylo jen zemědělství našich sousedů, na setkání hejtman Jiří Běhounek a předseda Nitranského samosprávného kraje Milana Belica zhodnotili i dosavadní aktivity naplňující partnerství regionů a jednali o možnostech jejich dalšího rozvoje. „Tradičně a dlouhodobě je v kontaktu se svými slovenskými protějšky řada našich středních škol. Své zkušenosti si vyměňují nejen mladí zdravotníci na soutěži v poskytování první pomoci, ale i kuchaři a číšníci na gastronomických soutěžích, či studenti uměleckých oborů. V aktivní kontaktu jsou i herci Horáckého divadla a divadla Andreje Bagára v Nitře,“ představuje aktuální přeshraniční aktivity hejtman Kraje Vysočina.

 Smlouva o spolupráci mezi Nitranským samosprávným krajem a Krajem Vysočina byla uzavřena v roce 2006. Dlouhodobě je spojena se aktivitami především ve vzdělávání a postupně se rozšiřuje na kulturu i zemědělství.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.08.2018 19:57




0 +
 

Hlavní zprávy