Přestřelka v Třebíči! Hejma dal tři homeruny a Eagles vyhráli

Vše, co patří k napínavé hře, nabídlo historicky první utkání baseballové Extraligy na Vysočině. Domácí Třebíč Nuclears přivítali Na Hvězdě favorita z Eagles Praha a diváci rozhodně své cesty na hřiště nelitovali. Před plnými tribunami odstartoval hned v první směně Matěj Hejma z Eagles odpalem za plot bodové dostihy.

uniweb weby

Dlouhou dobu přitom Nuclears drželi se svým slavným soupeřem krok. Když pak v páté směně dostala čerstvá posila Třebíče, Američan Taylor McKnight, homerunem domácí do vedení, diváci málem zbořili tribunu. V závěru utkání ale Eagles dokázali, že chtějí bojovat o nejvyšší příčky extraligy a nováčka soutěže nakonec přehráli 10:19. „V Třebíči se mi s mladým týmem hraje skvěle a cítím se ve výborné formě.“ Hodnotil své vystoupení McKnight. Na dotaz, kolika odpalů za plot se diváci v této sezóně Na Hvězdě od něj mohou dočkat, odpověděl, že je to složité, protože hřiště v Třebíči je oproti australským, kde působil, delší, a že je velmi překvapen vysokou kvalitou nadhazovačů v české extralize.

První hvězdou utkání se stal bezpochyby reprezentant Matěj Hejma, který dal tři homeruny a stáhl svými odpaly celkem sedm bodů. Jeho slova na adresu Nuclears jistě všechny fanoušky baseballu na Vysočině potěší: „Z Třebíče jsem pozitivně překvapený, mají pouze jednoho cizince a hrají dobře. Je to mladý tým, do extraligy patří. Určitě se letos ukáží a pár dobrých týmů kousnou. Atmosféra v Třebíči byla skvělá.” 

Třebíčské utkání bylo odvetou pátečního zápasu, který hostil Eagles park v Praze. „Hned úvodní kolo extraligy proti nám postavilo opravdu silného soupeře. Toho jsme se ale nezalekli. V pátečním utkání za Třebíč házel velmi mladý talent českého baseballu Lukáš Hlouch a svojí neskutečnou drzostí dokázal udržet na uzdě pálkaře Eagles až do sedmé směny. My jsme byli bohužel velmi slabí na pálce a navíc jsme udělali dvě chyby v poli, které soupeř dokázal potrestat.“ Hodnotí hlavní trenér Třebíče Jan Gregor Opening Game v Eagles parku, kde Nuclears podlehli svému soupeři 4:0.

O první vítězství se Třebíč může pokusit už následující víkend, kdy narazí na Techniku Brno. Ta má na svém kontě také dvě prohry. Nuclears navíc pro tato utkání už posílí další zahraniční hráči – Devon Baker a Tyler Chappell. Přijďte podpořit hráče z Vysočiny proti brněnské Technice. Už tuto sobotu 8. dubna na třebíčské Hvězdě. Zápas začíná v 16.00.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy