Při rekonstrukci interního pavilonu jihlavské nemocnice pomáhá i sací bagr

Desítky zedníků a dělníků, kteří bourají, odvážejí suť a staví. Sací bagr odvážející tuny starého zdiva. Tak to vypadá i o letních prázdninách uprostřed interního pavilonu. A jen o pár desítek vedle leží v nově opravených patrech pacienti. Opravy největšího nemocničního jsou zhruba v polovině, další etapa skončí v říjnu.

uniweb weby

Nyní jsou v interním pavilonu opravená dvě vrchní patra, kde už v nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti chirurgického a neurologického oddělení. V nezrekonstruovaném zázemí jsou dvě spodní patra, uzavřená jsou teď prostřední dvě. „Popis místa je asi takový, že tak si představuji válku,“ říká s nadsázkou provozně technický náměstek Alexander Filip. Ve třetím patře jsou hromady suti, kterou pomáhá vyvážet sací bagr. Ve čtvrtém patře se ale už obkládají koupelny. „Práce jsou v plném proudu, vše jede podle plánu,“ pochvaluje si Alexander Filip.

Každé patro prochází kompletní rekonstrukcí a laděné bude do různých barev. Opravená patra jsou zelené a hnědé, další dvě, které se otevřou na podzim, budou oranžové a fialové.

Stěhování oddělení a ambulancí se dotýká chodu celé nemocnice. „Změn je hodně, jejich souhrn najdou pacienti na stránkách nemocnice. Kompletně předěláváme také značení, protože víme, že spousta lidí se nedívá na internet, ale změny zjistí až přímo v nemocnici,“ říká ředitel Lukáš Velev. U informačního centra je také denně přítomný člověk, který pomáhá pacientům v orientaci.

Interní pavilon pochází z přelomu 70.-80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy budou probíhat od nejvrchnějších pater směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 Kč včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.07.2017 08:17




0 +
 

Hlavní zprávy