Stavba dětského pavilonu Nemocnice Nové Město na Moravě jde do finále

Už jen necelý měsíc se bude ozývat z nového dětského pavilonu Nemocnice Nové Město na Moravě hluk stavby.

uniweb weby

V následujících týdnech budou dokončeny práce na exteriérech pavilonu

Společnost PKS maximálně zintenzivnila dokončovací práce a je připravena na začátku nového roku odevzdat hotovou stavbu svému účelu, přesně jak stanovuje smlouva. „Při zatím posledním kontrolním dni jsme na místě zastihli více než šedesát dělníků různých profesí. V každém pokoji, na každé chodbě se intenzivně pracuje. Aktuálně finišuje pokládání podlahových krytin, zasazování parapetů, téměř kompletní jsou v celém objektu obklady,“ popisuje stavební ruch v novém pavilonu náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku Martin Kukla.

Dílo za cca 80 miliónů korun bude splňovat parametry pasivního energetického standardu
, což hrálo klíčovou roli pro získání jednadvacetimilionové dotace z Operačního programu životní prostředí. V následujících týdnech budou dokončeny práce na exteriérech pavilonu, osazeny dveře, v plánu je instalace veškeré zdravotnotechniky a dílčí dodávky zařízení, terénní úpravy a především pečlivý úklid. Už v lednu bude nový objekt předán do užívání Nemocnice Nové Město na Moravě.
Stavbě nového dětského pavilonu předcházela kompletní demolice staré zástavby. Stavba byla zahájena v říjnu minulého roku, bude disponovat 33 lůžky, z toho tři budou připravena pro čerstvě narozená miminka závislá na vysoce speciální lékařské péči. V přízemí dětského pavilonu budou umístěny odborné ambulance, zázemí pro malé pacienty i jejich doprovod.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy