Ve službách havlíčkobrodské Charity rozkvétají Velikonoce

Klienti a pracovníci denních center a středisek při Oblastní charitě Havlíčkův Brod v těchto dnech věnují část svého času a energie pro tvoření originálních jarních dekorací s nádechem blížících se Velikonoc. Tvoření je prospěšné hned v několika ohledech.

uniweb weby

Lidé s postižením a senioři jednak trénují a posilují jemnou motoriku i fantazii, a jednak se společně sejdou, popovídají si a užijí si legraci i radost. Prodej hotových výrobků navíc podporuje další činnost charitních služeb. 

Například Centrum sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou už s nadšením očekává tradiční Velikonoční prodejní výstavu, kterou pořádá ve svých prostorách na adrese Barborka 1324 od pondělí 19. března do pátku 23. března. Pro všechny zvědavce bude otevřeno vždy od 9.00 do 15.00. Na výrobě dekorací se podíleli klienti s postižením, kteří využívají služby stacionáře i chráněného bydlení, a senioři. 

Také klienti s postižením ze Sociálně terapeutické dílny v Ledči nad Sázavou se s vervou pustili do velikonočních příprav. A jelikož se již před časem doslova zamilovali do pletení z pedigu, je jasné, jakým směrem se jejich tvoření ubíralo. Jarní aranžmá, věnce nebo veselé figurky budou k zakoupení například na velikonoční výstavě v Kejžlici u Humpolce, která je na programu odpoledne v sobotu 24. března. Zájemci se ale mohou ozvat přímo Dílně a domluvit se individuálně na koupi vybrané dekorace nebo vytvoření zakázky dle vlastního přání. Sociální služba sídlí na adrese Pivovarská 1223, telefonní číslo je 731 604 786.

Společně s Dílnou bude na kejžlické výstavě prezentovat své umění také humpolecké Středisko charitní pomoci známé jako Šatník. Jeho vedoucí Lenka Hložková navíc chystá tvořivou dílničku pro děti. V Šatníku se do vymýšlení a tvorby jarních drobností pro radost pustily pracovnice, které z důvodu různých omezení nemohly najít po delší čas vhodné zaměstnání, až se jim poštěstilo získat místo právě ve Středisku charitní pomoci. Letos nabízejí například sadu chňapek společně s originální slepičkou na uchopení pokličky od hrnce, dále nitěné kraslice nebo chlupaté i látkové králíčky. Stačí zajít do obchůdku na adrese Máchova 1607 (nad hasičskou zbrojnicí). 

V rámci aktivizačních činností na tematické jarní tvoření nezapomínají ani v humpolecké Astře – denním centru pro seniory. Klienti už například zdobili vázy na jarní kvítí nebo stojánky na tužky. Výrobky chystají především na každoroční velikonoční výstavu v klubu kina, ale není nic proti ničemu, když je zájemce přijde okouknout přímo do Astry na adrese Školní 730. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy