Do Vysočina Areny míří po biatlonistech nejlepší čeští běžkaři

Po prosincovém Světovém poháru biatlonistů bude Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě od pátku 13. do neděle 15. ledna dějištěm mistrovství republiky v běhu na lyžích v kategoriích dospělých a juniorů. V pátek se budou rozdělovat tituly ve sprintu, v sobotu v závodě mužů na 10 km a žen na 5 km klasicky a v neděli se bude bojovat o medaile na stejných tratích volným způsobem.

uniweb weby

Součástí šampionátu bude i 79. ročník Zlaté lyže. "Jejím držitelem se stane vítěz sobotního závodu na 10 km klasicky. Letošní Zlatá lyže je přípravou na  jubilejní osmdesátý ročník, který se pojede v únoru 2018 v rámci Světového poháru. Tento termín má už Nové Město potvrzen mezinárodní lyžařskou federací FIS," uvedl předseda organizačního výboru Ladislav Slonek.

Na startu se objeví velká část českých reprezentantů, kteří si mohou porovnat svou výkonnost se zbytek domácích závodníků. "Bude to pro reprezentanty také příprava na mistrovství světa ve Finsku a pro juniory na světový šampionát v americkém Park City na přelomu ledna a února," uvedl na stránkách Svazu lyžařů sportovní ředitel Úseku běžeckých disciplín Lukáš Sacher.

Loňské tituly z Nového Města bude obhajovat v obou závodech žen Kateřina Beroušková z SC Plzeň, v závodě mužů klasicky před rokem vyhrál její týmový kolega Aleš Razým a na bruslařské desítce Jakub Gräf z Dukly Liberec.

Sprinty se pojedou na okruhu na trati 1200 metrů dlouhé, závody žen na 2,5 km okruhu a mužů na 3,3 km dlouhém okruhu.

Program mistrovství ČR
Pátek 13. ledna:
9:30  start kvalifikace sprintu (volně)
ženy a juniorky, muži a junioři

Sobota 14. ledna:
9:30 ženy a juniorky (5 km klasicky)
10:00 muži a junioři (10 km klasicky) - vítěz získá Zlatou lyži

Neděle 15. ledna:
9:30 ženy a juniorky (hromadný start 5 km volně)
10:00 muži a junioři (hromadný start 10 km volně)

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy