Dukovanský Mercedes putuje do služeb armády

Užitkové vozidlo Mercedes Vito, které brázdilo cesty střeženého prostoru areálu Jaderné elektrárny Dukovany, bude od dnešního dne sloužit k vojenským cvičením, obměně materiálu či přepravě příslušníků aktivní zálohy. Dnes bylo předáno do rukou ředitele KVV plukovníka Jana Ňachaje.

uniweb weby

Mercedes Vito bude od března sloužit jednotkám aktivních záloh na Krajském vojenském velitelství v Jihlavě. Vůz doposud užíval útvar Bezpečnost Divize výroba a v rámci obměny byl nahrazeno. Je ve velmi dobrém technickém stavu, a proto bylo nabídnuto k dalšímu užívání Krajskému vojenskému velitelství Jihlava.
V pondělí 27. února dopoledne si ho osobně v elektrárně převzal ředitel Krajského vojenského velitelství Jihlava plukovník Jan Ňachaj. „Vozidlo zásadním způsobem zlepší logistickou podporu jednotky aktivních záloh při výkonu jejich činností,“ sdělil při předání ředitel KVV plukovník Jan Ňachaj.

„Aktivní zálohy se významným způsobem podílí na zajištění vnější ochrany JE Dukovany, která je společně s druhou naší jadernou elektrárnou řazena mezi tzv. Nevojenské objekty důležité pro obranu státu. Zajištění vnější ochrany těchto objektů tedy patří k prioritám Armády České republiky,“ říká ředitel útvaru Bezpečnost Roman Havlín. „Vážíme si této nastavené spolupráce, která se projevuje také hladkým průběhem pravidelně organizovaných součinnostních cvičení Safeguard,“ dodává Roman Havlín.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy