Studenti jihlavské školy se zapojili do programu Dne sociálních služeb

Studenti druhého a třetího oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava, se ve středu 5. října zapojili do programu Dne sociálních služeb, který se konal podruhé především na Masarykově náměstí v Jihlavě.

uniweb weby

Sedm studentů druhého ročníku se rozhodlo spolupracovat s Oblastní charitou Jihlava – domácí hospicovou péčí Bárka, na akci Koláč pro Bárku. „Za čtyři hodiny se nám povedlo získat prodejem nejen výborných koláčků, ale i propagačních materiálů Bárky 3 200 Kč,“ uvedla Martina Váchová. „První část z nás byla na Masarykově náměstí v Jihlavě a druhá v Nemocnici v Jihlavě. Výtěžek, který jsme získali, jsme předali zástupkyním charitní domácí hospicové péče Bárka v Jihlavě, a bude věnován na rozvoj činnosti organizace,“ doplnila ji spolužačka Vlaďka Kozáková.
Čtyři studentky třetího ročníku, oboru Sociální práce, v hlavní budově jihlavské radnice, poskytovaly zájemcům poradenství v oblasti důchodového pojištění. „Nejčastěji se na nás obraceli s dotazy na nejvhodnější dobu odchodu do starobního důchodu“, uvedla Tereza Švecová. „Včera jsme využily znalosti a zkušenosti z Poradny výpočtu starobního důchodu,“ kterou jsme pořádaly opakovaně v minulém školním roce v rámci činnosti projektové skupiny (NAD)STANDARD IV.,“ doplnila ji Kateřina Macková.
Soukromá vyšší odborná škola sociální, o. p. s., Jihlava, poskytuje už 22 let vzdělání budoucím sociálním pracovníkům. „Jsem ráda, že skoro ve všech organizacích, které v rámci programu Dne sociálních služeb prezentovaly svoji činnosti, pracují naši absolventi,“ dodala ředitelka školy Marcela Křivánková.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 06.10.2016 21:33




0 +
 

Hlavní zprávy