V Jihlavě připomenou vznik Československa

Zahájení výstavy 100 let republiky - očekávání, naděje a skutečnost, připravené ve spolupráci se Státním okresním archivem Jihlava se uskuteční ve čtvrtek 22. února v 17.00 v expoziční budově Muzea Vysočiny Jihlava.

uniweb weby

Jihlavské muzeum připravilo výstavu ve spolupráci se Státním okresním archivem Jihlava.

Autoři výstavy se zaměřili na čtyři pro republiku významné osmičkové roky, jednotlivé části se věnují situaci v letech 1918, 1938, 1948 a 1968 jak z pohledu celorepublikových událostí, tak s jejich odezvou v Jihlavě a okolí.

„Návštěvníkům bude k dispozici velké množství informací o životě v Jihlavě v minulém století, např. o architektuře, národnostních problémech, legionářích a jihlavském pěším pluku č. 31 Arco nebo o jihlavských pomnících.

Vystaveny budou kopie dobových plakátů, vyhlášek a nařízení i kolekce československých a českých platidel uplynulých sta let.

Magistrát města Jihlavy pro tuto příležitost zapůjčil historickou pamětní knihu Jihlavy se záznamy a podpisy významných návštěv.

Po dobu trvání výstavy budou veřejnosti nabídnuty také odborné přednášky, besedy, hudební vystoupení a další dvě časově omezené výstavy – 100 let československé poštovní známky a reprodukce pohlednic s tématikou Jihlavy. Termíny těchto akcí budou upřesněny,“ přiblížil výstavu Martin Kos z jihlavského muzea. 

Slavnostní zahájení výstavy se uskuteční v expoziční budově Muzea Vysočiny Jihlava ve čtvrtek 22. února v 17.00. a výstava potrvá do 25. listopadu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy