Vánoční koncert Jakuba Pustiny v Jaroměřicích nad Rokytnou

Operní pěvec Jakub Pustina (tenor) zavítal v neděli 11. prosince spolu s Martou Vaškovou, klavíristkou, docentkou Hudební fakulty JAMU, do Jaroměřic nad Rokytnou, aby na vánočním koncertu nazvaném Vánoční koncert aneb nejkrásnější české a světové koledy - společně přednesli v prostorách Špitálu nejkrásnější české a světové koledy.

uniweb weby

Jakub Pustina není v Jaroměřicích nad Rokytnou vskutku žádným nováčkem, jeho hlas zazněl už několikrát nejen v jaroměřickém Špitálu , ale i v prostorách chrámu sv. Markéty a místní hudbymilovní lidé si ho oblíbili nejenom jako vynikajícího umělce, ale i jako bezprostředního a milého člověka. O tom svědčí nakonec i nedělní účast návštěvníků Vánočního koncertu, kteří zcela zaplnili chodbu Špitálu.
Na koncertu, jehož vstupné bylo dobrovolné, zazněla vánoční hudba J. Šlitra (Purpura), M. Ducháče (Šťastné vánoce), J. Brahmse (Wiegenlied), J. Berliniho (Bílé vánoce), W. A. Mozarta, J. S. Bacha, G. F. Händla a D. Scarlattiho.
Diváci si mohli poslechnout i skladby od neznámých autorů jako Dormi o bambino, Adeste fideles, O tannenbaum, Andělská zpráva nebo O sanctissima. Texty k následujícím českým vánočním písním (Veselé vánoční hody, Nesem vám noviny, Já bych rád k Betlému, Dej bůh štěstí, Chtíc, aby spal, Půjdem spolu do Betléma a Narodil se Kristus Pán) obdrželi návštěvníci na začátku koncertu (našli je na svých židličkách), aby tak mohli hlavního interpreta svým zpěvem doprovázet. Tato volba zaznamenala mezi diváky velmi pozitivní ohlas, protože vnesla do publika jistý, dosud nezvyklý moment oživení. A tak poslední koledy notovala společně s Jakubem Pustinou i převážná většina diváků.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy