Volnočasový klub Včela ve Žďáře nad Sázavou od ledna v novém

Klub Včela s příchodem nového roku 2017 prošel hned několika změnami. Tou nejdůležitější je především to, že již není registrovanou sociální službou, ale volnočasovým klubem, který je nově otevřen širší cílové skupině, a to seniorům i osobám se zdravotním postižením.

uniweb weby

Další změnu klub zaznamenal v personálním obsazení, kde od začátku ledna působí dvě nové pracovnice na částečný úvazek a současně i nová vedoucí služby. Náplň, program a především příjemné prostředí klubu se nezměnily. Účast na klubu zůstává rovněž zdarma jako doposud. 
„Včela, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, je volnočasový klub pro seniory a osoby se zdravotním postižením, ve kterém jde především o aktivní trávení volného času a kontakt se společenským prostředím. Každé ráno začíná klub cvičením, kdy si všichni rozhýbou svá těla při rozcvičce nebo na rotopedu. Po cvičení začíná kreativní a tvořivá dílna. Zde se tvoří výrobky z různých materiálů prostřednictvím různorodých technik a metod. Během dílny je však i prostor pro hraní deskových her, trénování paměti, povídání u dobré kávy. Odpolední klub nabízí různé besedy, vaření a pečení, filmové a dokumentární kluby, posezení s písničkou, trénování paměti, procházky a návštěvy zajímavých míst v Bystřici nad Pernštejnem a v blízkém okolí. Kromě pravidelných aktivit se klub Včela podílí i na kulturním dění v Bystřici nad Pernštejnem, vyráží na celodenní výlety na zajímavá místa České republiky a pořádá prodejní výstavy výrobků. Klub je otevřen i lidem žijícím mimo DPS z Bystřice a okolí, kteří chtějí aktivně trávit volný čas a setkávat se navzájem při příjemných a zajímavých činnostech. Na všechny se moc těšíme a doufáme, že se v roce 2017 budeme, co nejvíce setkávat při zajímavých aktivitách,“ ,“ přibližuje Kateřina Kučerová, vedoucí klubu Včela.

Provozní doba klubu Včela
 
Pondělí    8.00-11.30
Uterý    8.00-12.00        13.00-15.00
Středa    ZAVŘENO
Čtvrtek    8.00-12.00        13.00-15.00
Pátek    8.00-11.30

Pravidelné programy klubu Včela jsou ke stažení na webových stránkách nebo na facebooku klubu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy