Biozemědělský den v sobotu v Sasově

Biozemědělský den - Den otevřených vrat na Biofarmě Sasov se uskuteční v sobotu - 24. září, kromě prohlídky celého areálu a ochutnávky výrobků připravili pořadatelé doprovodný program.

uniweb weby

„Program začíná v 11.00 a k vidění budou výběhy ustájených čuníků a venkovní ustájení pod stanem i v pyramidách, čuníci v jablečném sadu, masný skot, koně, sušárna bylin a konopí, bioplynová stanice, faremní jatka, masná výrobna, konopné pole a zelinářská zahrada. Na příchozí čeká vožení dětí na koních (13.00 až 14.00), budou moci ochutnat konopný čaj "ték" i naše držitele ocenění Česká biopotravina roku: Bio trhanou paštiku z přeštíka (2016, celkový vítěz), Bio konopné sádlo z přeštických prasat (2014, celkový vítěz), Bio dršťkovou polévku (2015, vítěz v kategorii živočišných produktů) a Kančí biolovečák (2010, celkový vítěz). Připravili jsme ukázky hospodářských zvířat, kde uvidí návštěvníci ochočenou prasničku Fidorka a kozičky, mohou zavítat do teepee a čajovny, popovídat si o vyzrálém hovězím mase a navěštívit školu steakování - Tony,“ popisuje Jiří Pykal ze sasovské biofarmy.

Program pro děti nabídne mimo jiné tvoření z přírodních materiálů (Dětský lesní klub Hájenka), trampolínu, ping pong, lukostřelbu, opékání špekáčků na ohni.

Po celou dobu budou probíhat ochutnávky biopotravin s možností nákupu sasovských výrobků ve faremním obchůdku, bio burčák a hroznový mošt od Abrlů z Pavlova pod Pálavou, mléčné bio kozí výrobky od Dvorských z Olešenky, konopné výrobky a potraviny Hempoint či rukodělné výrobky ROSKA Jihlava.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy