Blíží se další ročník Jihlavské 24 MTB

Posledních pár dní mají případní zájemci o zvýhodněné startovné na to, aby na internetu vyplnili elektronickou přihlášku k sedmému ročníku vytrvalostního závodu horských kol, Jihlavská 24 MTB, který se v krajském městě Vysočiny uskuteční o víkendu 19. – 21. května.

uniweb weby

„Termín přihlášek pro snížené startovné vyprší v úterý 2. května,“ připomněl ředitel závodu Jiří Holoubek s tím, že aktuálně pořadatelé evidují téměř 150 přihlášených účastníků. „Podle našich zkušeností se tento počet v posledním týdnu ještě zdvojnásobí.“

Jihlavská 24 MTB bude i v tomto ročníku zařazena do Československého seriálu 24 hodin MTB, který se kromě Vysočiny uskuteční také v Kuchyni (6.-7. května), Belé – Nižné Kamence (3.-4. června) a Náchodě (17.-18. června), jenž zároveň bude hostit Mistrovství České republiky 24 hodin MTB. 

Pořadatelé Jihlavské 24 MTB chtějí navázat na předchozí úspěšné ročníky populárního závodu, v němž dvanáct či čtyřiadvacet hodin mohou bikeři soutěžit v kategorii jednotlivců, dvojic, čtveřic a týmů. „Největší novinkou tohoto ročníku je to, že nebude žádná novinka,“ usmívá se Jiří Holoubek. „Jsme hrozně šťastní, že nemusíme nic měnit.“

Závodu extrémních bikerů, který je však určen i pro nejširší veřejnost, bude jako už tradičně předcházet hudební minifestival. V areálu letního kina na jihlavském Heulose v pátek 19. května vystoupí  Joyners (od 18.30), Hodiny (20.00) a Turbo (21.30). „Našim cílem je propojit vystoupení začínající lokální kapely s kapelou, která hraje už téměř čtyřicet let,“ zmiňuje Holoubek legendu českého poprocku, kterou proslavily hity jako Hráč, Chtěl jsem mít, nebo Láska z pasáží. Přihlášení závodníci mají vstup na minifestival zdarma.

Více informací o závodě naleznete na webové stránce jihlavska24mtb.cz, kde je možnost se také do závodu přihlásit.

Jihlavská 24 MTB 

Ceny startovného (jedna osoba v jakékoliv kategorii)
závod na 24 hodin                                        závod na 12 hodin
snížená cena (do 2. května) 1000 Kč                  800 Kč
základní cena (od 3. května) 1300 Kč               1000 Kč



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 30.04.2017 08:47




0 +
 

Hlavní zprávy