Den studentů na sociální škole v Jihlavě

Ve středu 23. listopadu se uskutečnil na Soukromé vyšší odborné škole sociální (SVOŠS), o. p. s., Jihlava Den studentů na SVOŠS 2016 – s podtitulem Společná (společenská) odpovědnost vůči naší profesi.

uniweb weby

Dopoledne měli studenti školy možnost v kině Dukla vidět dokumentární film Olgy Sommerové Věra 68 – sportovní i občanský fenomén v historii českého národa. Další část programu se konala především v prostorách školy, kde si studenti mohli vybrat účast na jednom z pěti nabízených workshopů.
První workshop nesl název Tanec jako terapie. „Účastí na workshopu jsem si uvědomila, jak pomoci rance mohu v relativně krátké době příjemně zrelaxovat,“ uvedla jedna ze studentek, která si zvolila účast na workshopu č. 1. Další byl zaměřen na Streetdance a projevili o něj zájem i studenti školy. Třetí workshop byl rozdělen do dvou částí – první byla zaměřena na představení projektu Kolmo, busem, pěšky s jihlavskými ježky a projektu Na kolech do práce a druhá část na projekt Rozběháme Jihlavu a možnosti zapojení se nejen do této aktivity, ale také charitativních běhů, které se v Jihlavě pořádají. Čtvrtý workshop nesl název Vnímej své tělo a poslední Pohyb a zdraví jako životní styl. „Škoda, že jsem si nemohla vybrat účast, alespoň na dvou workshopech. Nabídka byla velmi zajímavá a rozhodnout se při volbě bylo velmi těžké,“ dodala další ze studentek.       
„Podzimním workshopovým dnem chceme ve studentech vzbudit větší zájem o události ze 17. listopadu 1989. Jejich dosavadní informace jsou mnohdy velmi kusé. Chceme, aby jej nevnímali pouze jako den volna navíc, ale aby se více zamysleli nad významem tohoto státního svátku a proto i výběr dokumentu Věra 68, který byl součástí programu. Sekundárním cílem je pak vytvoření prostoru pro setkání studentů napříč ročníky a obory, letos s podtitulem péče o vlastní psychickou a fyzickou pohodu, která je důležitá pro výkon obou pomáhajících profesí, na které studiem připravujeme,“ uzavřela Marcela Křivánková, ředitelka školy.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 28.11.2016 09:08




0 +
 

Hlavní zprávy