Jihlava vyhrála celostátní soutěž obcí O křišťálovou popelnici 2016

Jihlava se stala vítěze celostátní soutěže obcí v třídění odpadů O křišťálovou popelnici 2016, výsledky zveřejnili pořadatelé soutěže na slavnostním večeru v Hradci Králové v rámci konference Odpady a obce 2017. Ceny předali zástupci autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a. s., která je vyhlašovatelem soutěže.

uniweb weby

V letošním třináctém ročníku soutěže O křišťálovou popelnici si putovní trofej odvezli zástupci Jihlavy. Kromě křišťálové popelnice získali i šek na 150 tisíc korun. Na stříbrnou příčku vystoupalo město Lanškroun – to si za své poctivé třídění odneslo 100 tisíc korun, z třetího místa se pak radovala obec Lety, kam putuje 70 tisíc korun. Finanční odměny jsou určeny na další zkvalitnění nakládání s odpady. Kromě finančních odměn dostala obě města za své snažení také menší křišťálové popelnice.

V celostátní soutěži jsou obce hodnoceny podle dosažených výsledků a míry aktivity v oblasti nakládání s komunálním odpadem. Klíčovým kritériem je pak tříděný sběr využitelných odpadů. Hodnocení obcí se provádí především na základě údajů poskytovaných obcemi systému EKO-KOM v rámci jejich pravidelného výkaznictví. Do soutěže jsou automaticky zařazeny všechny obce, které jsou do tohoto systému aktuálně zapojeny. Letos se do celostátního finále probojovalo kromě vítězné Jihlavy z Vysočiny také Velké Meziříčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy