Jihlavští rokenroloví tanečníci v Náchodě

V městském divadle Dr. Čížka v Náchodě proběhlo v sobotu 6. května Mistrovství České republiky v akrobatickém rokenrolu pro kategorie Žáci a Junioři a zároveň pohárová soutěž pro další párové kategorie i kategorie dívčích formací. Jihlavský rokenrol zastupovaly páry a formace z rokenrolového klubu Elvis a velmi se jim dařilo.

uniweb weby

V pohárové soutěži nejvyšší kategorie A se představil pár Vilibald Prokop – Lucie Mašková chystající se nyní na Mistrovství Evropy, které proběhne za čtrnáct dní v Moskvě. Pár před blížícím se významným závodem potvrdil stoupající formu a domů si odvezl druhé místo.

V kategorii Malé dívčí formace junior se představila úspěšná formace Surprise, která bohužel v tomto závodě nepředvedla ve své sestavě požadovaný počet základních kroků a připravila se tak o stupně vítězů. Do své sbírky úspěchů dívky tentokrát po obdržené červené kartě přidaly pouze místo sedmé.

V juniorské kategorii ukončili svou pouť soutěží Marek Špejtek s Eliškou Musilovou před branami finále. Ve večerním finále se tak o co nejlepší umístění snažily dva jihlavské páry. Tomáš Menšík a Adéla Kantorová doplatili na chybu a museli se spokojit s místem sedmým. Dušan Valenta a Kateřina Žahourková předvedli kvalitní výkon, který ale bohužel těsně nestačil na tři pražské páry a na titulární soutěži tak tanečníci obsadili nepopulární bramborovou pozici.

Co se nepovedlo Juniorům, to zachránili Žáci. Do finále se poprvé probojoval mladý nadějný pár Filip ŠanderaGabriela Kloudová, který obsadil na významné soutěži šesté místo. Největší radost ovšem svým trenérům udělal pár Daniel Menšík Nela Šedová, který svou kategorii ovládl a do Jihlavy tak putuje titul mistra České republiky pro rok 2017 v žákovské kategorii.

„Naši tanečníci udělali všem svým trenérům radost, největší radost samozřejmě máme z čerstvých mistrů ČR Dana a Nelči a těšíme se na pokračování sbírání dalších úspěchů na nadcházejících soutěžích,“ uvedla Zuzana Javůrková, trenérka Elvisu Jihlava.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.05.2017 08:46




0 +
 

Hlavní zprávy