Kostýmované prohlídky třebíčského zámku

Kostýmované prohlídky O hříšném opatu Ignácovi aneb příběh přeukrutný o uříznutém nose se konají o víkendech ve druhé polovině srpna v Muzeu Vysočiny Třebíč. Zámek Třebíč opět ožije, tentokrát v expozicích Svět neživé přírody a Svět portálů a bran prostřednictvím zcela nového představení realizovaného v rámci kostýmovaných prohlídek.

uniweb weby

„Zámek Třebíč opět ožije, tentokrát v expozicích Svět neživé přírody a Svět portálů a bran prostřednictvím zcela nového představení realizovaného v rámci kostýmovaných prohlídek. Zatímco dřívější představení přibližovalo život posledních zámeckých majitelů z rodu Valdštejnů, tentokrát se vydáme do historie mnohem starší, až do časů středověku, kdy na místě dnešního zámku stával klášter.

Příběh, založený na skutečné události, která se odehrála na samém počátku 15. století, bude pro některé poučný, pro jiné možná trochu krutý a překvapivý. Avšak především je naším cílem pobavit návštěvníky a odhalit kousek místní historie, kterou ze školních lavic rozhodně neznají.

Zveme tedy návštěvníky, aby se seznámili s opatem třebíčského kláštera Ignácem, osobností poněkud rozporuplnou a zdaleka ne vždy jednající podle principů vyšších ideálů. Možná, že však právě Ignácovy lidské slabosti nakonec dokážou publikum přesvědčit o tom, že i muzeum je místem plným živých příběhů,“ zve na prohlídky Eva Novotná z Muzea Vysočiny Třebíč.

Scénáře a režie představení se ujal nestor třebíčské divadelní tradice Jaroslav Dejl. V hereckých rolích se představí zaměstnanci Muzea Vysočiny Třebíč, ochotníci a dobrovolníci.

Prohlídky se uskuteční od pátku 18. do neděle 20. srpna ve 14.30 a v 16.00, v pátek 25. a v neděli 27. srpna ve 14.30 a v 16.00, v sobotu 26. srpna se konají večerní představení v 19.00 a 21.00.

Vstupné: 120 Kč/osoba, 250 Kč/rodinné vstupné.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy