Od července čteme v ulicích v Moravských Budějovic

V lednu tohoto roku vznikla na gymnáziu v Moravských Budějovicích studentská iniciativa GMBproMB. Jedná se o volnočasovou aktivitu studentů, kteří chtějí změnit něco na městě, ve kterém studují. Studenti se rozdělili do čtyř tematických skupin, každá skupina se specializuje na jiný projekt.

uniweb weby

Prvním z projektů, Street film, je filmová projekce v Moravských Budějovicích, sport zastupuje sportovní turnaj Mexico cup, který mohou zájemci v Moravských Budějovicích navštívit 26. srpna. Třetí aktivita, nazvaná MB město barev, spočívá v rekonstrukci zdevastovaných zdí a prostor města a zkontaktováním umělců, kteří by zmiňovaná místa designově zrekonstruovala.
Poslední aktivitou jsou sousedské knihovny. Projekt podpořený z grantu Kraje Vysočina probíhal od dubna do června tohoto roku. Ve městě autoři projektu vybudovali tři knihobudky. Nalézt je mohou obyvatzelé a návštěvníci města na autobusovém nádraží, u polikliniky a v gymnazijním parku. Pravidla jsou jednoduchá, knížku si můžete vypůjčit a následně ji vrátit do budky. „Pokud se vám knížka zalíbila, tak tam dejte nějakou vlastní, na výměnu. Knihobudky jsou tu pro vás, neničte je a berte je jako součást města, ve kterém žijete,“ vyzývají autoři projektu. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 06.07.2017 09:04




0 +
 

Hlavní zprávy