Premiéra nové skladby v jihlavské galerii

Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě pořádá v neděli 23. července premiérové provedení nové partitury skladatelky Lucie Vítkové Vlněný kabát a sukně pro ansámbl.

uniweb weby

„Nová skladba Lucie Vítkové ze série Clothes Book Pieces, vytvořená pro výstavu Vlákna, klubka, tkaniny (Myšlenky jsou tenká vlákna), vznikla převodem krejčovského střihu - na kabát a sukni - do formy hudební skladby, která tak v sobě odráží proces šití. 

Lucie Vítková je mezinárodně působící skladatelka, improvizátorka, hráčka na akordeon a harmoniku, hlasová performerka. Její skladby využívají proces sonifikace, vycházejí z abstraktních modelů vytvářených na základě fyzických objektů. Zabývá se také stepováním a vztahem mezi zvukem a pohybem. V poslední době se zajímá o hudební dědictví Morseovy abecedy a sociopolitické aspekty hudby a umění ve vztahu ke každodennímu životu,“ uvedla  Lenka Dolanová z Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě.

Partitura: Lucie Vítková 

Hrají: Matěj Hamerník (pochodový činel), Vilém Hofbauer (trubka), Jan Nosek (trombón), Petr Salajka (tuba), Lukáš Vavrda (křídlovka).

Začátek je v 18.00.

Více viz http://www.vitkovalucie.com/.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 22.07.2017 15:41




0 +
 

Hlavní zprávy