V Náměšti pokračují s výstavbou nábřežní cyklostezky

Cyklisté i in-line bruslaři z Náměště nad Oslavou se mohou těšit na další část nábřežní cyklostezky. Práce, které odstartovaly začátkem června a potrvají do konce září, zahrnují celkovou rekonstrukci lávky pro pěší u místní čističky odpadních vod, napojení na už hotovou část a překlenutí cyklostezky přes řeku Oslavu s propojením na Mlynářskou stezku.

uniweb weby

Celé čtyři měsíce bude lávka uzavřená a pěší přístup na ulici Smetanova bude pouze od silničního mostu z ulice Brněnská.

K rekonstrukci lávky bylo nutno přistoupit kvůli jejímu technickému stavu, kdy i přes omezení počtu pohybujících se osob na mostě, hrozilo v příštím roce její definitivní uzavření z důvodu havarijního stavu nosné konstrukce. 

U lávky dělníci nahradí její nosnou ocelovou konstrukci, upraví mostní pilíře, mostovku rozšíří na tři metry s povrchem ze dřeva a v zábradlí lávky nainstalují osvětlení. Součástí úprav bude také provedení přeložky plynovodu, sdělovacích kabelů CETIN a výměna části veřejného osvětlení.

„Celkové náklady na tuto stavbu dosáhnou 5,7 mil. Kč s tím, že jsme získali příslib dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, a to až do výše 85 % nákladů,“ informoval vedoucí odboru správy majetku města Náměšť nad Oslavou Petr Kafka. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy