Vypsaná fiXa zavítá v rámci jarní části turné k jejich novému albu do Jihlavy

Jarní část turné k aktuálnímu albu kapely Vypsaná fiXa odstartovala 3. března v Krnově a návštěvnost jednotlivých koncertů jen dokazuje, že Vypsaná fiXa má svým příznivcům stále co nabídnout. Poslední koncert jarní části turné se uskuteční v sobotu 8. dubna v jihlavském Stounu. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji v síti Ticketstream.

uniweb weby

V pořadí osmé studiové album Tady to někde je nahrála kapela Vypsaná fiXa stejně jako poslední desku Krásný smutný den pod dohledem producenta Ondřeje Ježka. Jen systém nahrávání se změnil. Natáčelo se netradičně, a to celkem na čtyřech místech v Čechách – v Ústí nad Labem, Vernéřovicích na Broumovsku, ve Zlíně a na Seči. 

„Dlouho jsme uvažovali nad tím, jak celé album pojmout a přitom neopakovat atmosféru z alba předchozího. Ondřej přišel s nápadem nahrát ho na více místech, kde se pokusíme zachytit místní atmosféru a náladu,“ říká ke vzniku nahrávky  zpěvák kapely Márdi. „Nejdřív nám to přišlo šílený, ale pak se ukázalo, jak dobrej nápad to byl. Každé místo potřebovalo jinak nazvučit, každý mělo jinej drajv a náboj. Například natáčení v odsvěceném kostele na Broumovsku je nezapomenutelný jak silou místa, tak akustikou. Nakonec to Ondřej smíchal ve svém studiu Jámor a všechna ta místa, tu atmosféru, tam dostal. A tak ta nová deska je vlastně z různých krajů, ale skvěle drží pohromadě.“ Celý proces natáčení zaznamenala kapela na svém blogu. Album doprovází i nový videoklip na aktuální singl Limity.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 06.04.2017 15:27




0 +
 

Hlavní zprávy