Humpolecký Šatník má vlastní facebookovou stránku

Co lze právě nakoupit v humpoleckém Středisku charitní pomoci, jemuž se přezdívá Šatník, si zájemci nově mohou nejdříve prohlédnout z tepla svého domova. Jedna ze služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod je totiž od minulého týdne na sociální síti Facebook.

uniweb weby

Stránka pod názvem Šatník Humpolec bude pravidelně přinášet nabídku levného oblečení pro malé i velké, ukázky nejnovějších vlastnoručně vyrobených dekorací a dárečků k prodeji či další informace o novinkách zajímavých a užitečných pro širokou veřejnost. 

Středisko charitní pomoci bylo na adrese Máchova 1607 (nad hasičskou zbrojnicí) otevřeno na podzim roku 2015 a od té doby si získalo sympatie všech generací. Jak už samotná přezdívka Šatník napovídá, ve středisku je k sehnání hlavně oblečení. „Módní kousky na malé i velké k nám nosí lidé, kteří je už z různých důvodů sami neunosí, a přitom jejich darováním chtějí ještě někomu pomoci a udělat radost. Věnované oblečení tu vypereme, vyžehlíme a roztřídíme. Část věcí připravíme pro členy rodin v těžké životní situaci, kteří jsou našimi klienty, a část prodáváme přímo v Šatníku široké veřejnosti. Výtěžek pak putuje na podporu činností celkem sedmnácti služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod,“ nastínila vedoucí Střediska charitní pomoci Lenka Hložková. 

Nákupy v Šatníku jsou výhodné třeba pro maminky s malými dětmi. V nabídce se totiž velmi často objevují právě pěkné módní kousky jak pro miminka, tak i pro odrostlejší děti. „Máme tu speciální box, který si maminky mohou zaplnit vybraným dětským oblečením. Za vše pak zaplatí 150 korun. Takový box, rovněž za 150 korun, tu máme i pro dospělé,“ upozornila Lenka Hložková. 

Šatník
nabízí i drobné úpravy oblečení. Poradí si například se zkrácením nohavic, rukávů, výměnou zipu či s úpravou záclon, závěsů nebo přehozů. „V současné době pomáháme například i s přípravou masopustních a karnevalových kostýmů. Stačí se k nám stavit nebo nás kontaktovat a na všem se individuálně domluvíme,“ uzavřela vedoucí Střediska charitní pomoci s tím, že s blížícími se Velikonocemi rovněž myslí na tvoření veselých jarních dekorací. I ty budou k dostání buď na nejrůznějších velikonočních jarmarcích, nebo přímo na adrese Máchova 1607. 

Pracovnice Střediska charitní pomoci je možné kontaktovat na telefonním čísle 735 152 976 či na e-mailu pomoc@charitahb.cz. Novou facebookovou stránku najdete pod názvem Šatník Humpolec. Další informace jsou rovněž k dispozici na webu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy