Centrum duševního zdraví v Jihlavě získá nové sídlo

Kraj prodal nepotřebné kancelářské prostory v Jihlavě za 29 milionů korun. Prodeje nebyly tak nákladné, jak se zdálo, a zahrnovaly budovy na Čižkově a Věžní ulici. Kraj zvažuje další změny majetku, investice a rozvoj, aby se přizpůsobil novým výzvám a potřebám občanů.

uniweb weby

V momentě, kdy pověstný inkoust kanceláře váhy soudnosti, dějiny napsala další kapitolu svého vyprávění. I když ještě nedávno bylo těžké si představit, že Kraj prodá své již nepotřebné kancelářské prostory za 29 milionů korun, skutečnost ovšem byla jiná. Tyto prodeje, které stály při vzniku nového krajského sídla, nejsou ani zdaleka tak nákladné, jak by se mohlo zdát.

Byly to kancelářské prostory na adrese Čižkova 16 v Jihlavě, které v nedávné minulosti zakoupili za 15,3 milionu korun, Irena a Miloslav Matějkovi. 'Toto bylo místo, kde se náš odbor pro regionální rozvoj na chvíli uhnízdil,' připomněl Zdeněk Kadlec, ředitel krajského úřadu. Hejtmanství osvědčilo pouze dva zájemce o tento objekt.

Poté byla oznámena prodej další budovy v ulici Věžní 28 ve Věžné, kde sídlí odbor školství, mládeže a sportu. Současným vlastníkem se stala společnost Auto Eurodiesel, která za budovu zaplatila sumou 13,6 milionu korun. Interesovalo se o ni celkem šest kupců.

Jedním z hlavních plánů je také poskytnout další objekty v Seifertově ulici pro Centrum duševního zdraví. Považovali je za vhodné pro výměnu majetku se státem, konkrétně se Zdravotnickým ústavem v Ostravě. Objekty by měly sloužit Psychiatrické nemocnici v Jihlavě a budou využity pro zřízení a provozování Centra duševního zdraví.

Velká část pozornosti se věnuje i nové budově krajského úřadu, která je za sebou už rokem fungování. Horní patro budovy, které zůstalo prázdné s atraktivní terasou a výhledem na město, je nyní využito k nepravidelným akcím, jednáním a setkáním. To vše pouze potvrzuje, že kroky kraje směřují správným směrem.

Toto je pouze začátek potenciálních změn v oblasti majetku kraje. Čeká nás další rozvoj, investice a schopnost kraje adaptovat se na nové výzvy. Je zřejmé, že kraj je připravený jít daleko za běžné hranice a přizpůsobit se novým okolnostem a potřebám občanů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy