Čtyři nehody v pátek a v sobotu na Vysočině, jedna s účastí alkoholu

Ke čtyřem haváriím vyjížděli v pátek 17. a v sobotu 18. února policisté na silnice Vysočiny, u jedné z nich zaznamenali v pátek v dechu řidiče alkohol, nyní čelí obvinění.

uniweb weby

V pátek krátce po šestnácté hodině vyšetřovali policisté okolnosti dopravní nehody ve Velké Bíteši. „Jednapadesátiletý  řidič s osobním vozem Škoda Octavia projížděl po Hrnčířské ulici ve směru od Masarykova náměstí. Při jízdě ve stoupání při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řízení a přejel vpravo na chodník, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení a dál pak do zaparkovaného vozu Peugeot 206, které náraz odhodil do dalšího zaparkovaného auta Škoda Octavia,“ popsala první z nehod Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Ke zranění při nehodě nedošlo, policisté u řidiče zjistili alkohOl v dechu, dechová zkouška ukázala hodnoty 1,52 promile alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušky pak 2,11 a 2,31 promile alkoholu v dechu. Řidiče policisté  vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 220 000 korun. „Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu odhrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala tisková mluvčí.

Po devatenácté hodině se stala další nehoda na silnici II/ 408 mezi Zálesím a Dešovem na Třebíčsku. „Padesátiletá řidička s osobním vozem Toyota Yaris projížděla po silnici ve směru od Zálesí k Dešovu. Žena nepřizpůsobila rychlost jízdy a při projíždění pravotočivé zatáčky dostala na zledovatělém povrchu vozovky smyk, který nedokázala vyrovnat. Vyjela vlevo mimo vozovku, kde havarovala v silničním příkopu. Při nehodě se zranila a zdravotníci ji museli převézt do zdravotnického zařízení k ošetření. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 60 000 korun.

V sobotu kolem půl páté ráno došlo k havárii na Havlíčkobrodsku. „Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozu Škoda jel ve směru od Ronova nad Sázavou na Přibyslav, při výjezdu z levotočivé zatáčky dostal na zledovatělé komunikaci smyk. Poté přejel do protisměru a následně vyjel mimo silnici, kde narazil s vozem do stromu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, kterého zdravotnická záchranná služba převezla do zdravotnického zařízení. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ doplnila Dana Čírtková. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 61 000 korun. Policisté vyzvali řidiči k provedené dechové zkoušky, jejíž výsledek byl negativní.

Krátce po osmnácté hodině večer se stala na silnici I/19 na Pelhřimovsku. „Dvacetiletý řidič osobního vozu BMW projížděl po silnici ve směru od Čížkova směrem na Kámen. Před Kamenem při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozem dostal smyk, který nezvládl. Poté vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do kovových svodidel. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 95 000 korun,



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 19.02.2017 14:46




0 +
 

Hlavní zprávy