Gastronomická škola ze Žďáru nad Sázavou zářila v Bavorsku

Střední škola gastronomická Adolfa Kölpinga ze Žďáru nad Sázavou se úspěšně prezentovala v Dolním Bavorsku již minulý rok na Bavorsko-českém večeru vaření. Podle Hany Hajnové je společná akce příkladem snahy propojit odborně zaměřené školy a umožnit studentům praxi v zahraničí.

uniweb weby

„Střední škola gastronomická Adolfa Kölpinga ze Žďáru nad Sázavou se v Dolním Bavorsku skvěle prezentovala už minulý rok, kdy naši studenti spolupracovali na Bavorsko-českém večeru vaření. Společně s žáky z Viechtachu zajišťovali catering a servis pro slavnostní recepci,“ připomněla Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina a předsedkyně Evropského regionu Dunaj-Vltava pro rok 2024.

„Společná akce ve Žďáře nad Sázavou je dalším příkladem snahy o propojování odborně zaměřených středních škol, kterou jsme si předsevzali při setkání s Olafem Heinrichem, předsedou Dolnobavorského zemského sněmu a členem Prezidia ERDV,“ přiblížila Hana Hajnová. „Chceme touto cestou studentům umožnit první kontakt s pracovním prostředím v zahraničí, poznat kulturní odlišnosti a jiné formy výuky nebo si vyzkoušet pracovní komunikaci v cizím jazyce. Můžeme tak studentům zprostředkovat cenné praktické zkušenosti a podpořit je v procesu přípravy na budoucí kariéru v gastronomii,“ dodala s tím, že tento trend spolupráce hodlá Kraj Vysočina rozvíjet i v dalších letech.

Evropský region Dunaj-Vltava (ERDV) je pracovní společenství sedmi partnerských regionů z České republiky (Kraj Vysočina, Jihočeský a Plzeňský kraj), Rakouska (Horní a Dolní Rakousko) a Bavorska (Horní Falc a Dolní Bavorsko). Od svého založení v roce 2012 ERDV usiluje o společný rozvoj svého území prostřednictvím různých projektů a výměnných programů. Rotující předsednictví je jedním z klíčových mechanismů, jakým ERDV podporuje spolupráci mezi regiony.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
UNIWEB - weby od lidí pro lidi

Hlavní zprávy