Kde se v zimním čase ubytovat v Chorvatsku? Možností máte spoustu

Chorvatsko je pro letní dovolenou jako dělané. Nabízí možnost koupání v teplém Jaderském moři, odpočinek na pláži i dobré jídlo. Co více si přát pro obnovu energie, poztrácené během náročných pracovních dnů. A navíc tato země ani není tak daleko od České republiky, takže se sem pohodlně dostanete po vlastní ose. Chorvatsko ale dokáže zaujmout i na podzim a v zimě za předpokladu, že oželíte koupání a dáte přednost poznávání této krásné jihoevropské země.

uniweb weby

Co vám nabídne zimní Chorvatsko

Zatímco v létě je v Chorvatsku hlava na hlavě, zimní období nabízí klid a pohodu, a to i v jinak turisticky exponovaných místech. Týká se zejména historických měst, která si můžete prohlédnout beze spěchu a užívat si každé volné chvíle bez všudypřítomného davu lidí. I to má něco do sebe, když si člověk potřebuje odpočinout od stresu všedních dní a přijít na jiné myšlenky.

Počasí Chorvatsko
v zimě nabízí teplejší na rozdíl od České republiky. Teploty se tu v zimě přes den průměrně drží okolo 8 °C v prosinci. V lednu teploty spadnou k 5 °C, což je stále ještě přijatelné. Čeká vás tu přímořský vzduch, který má na mnohé léčivé účinky. Zejména tehdy, trpí-li alergickou rýmou a kašlem.

Kde se v Chorvatsku v zimním období ubytovat

Zimní čas v Chorvatsku provázejí srážky, které jsou nejčastější ve vnitrozemí. Nemáte-li rádi déšť, tak pro ubytování vybírejte destinace na ostrovech než na pevnině. V horských a výše položených oblastech se tu můžete setkat i se sněhem. Pro řadu z vás to může být příjemným zpestřením volných dnů. Když se zadaří, tak v Národním parku Krka v Dalmácii, který patří k nejvýznamnějším přírodním chorvatským památkám, lze obdivovat zamrzlé vodopády – Bilušič, Brijan, Manojlovac, Roški slap či největší Skradinski buk.

Dubrovník jako ideální filmové kulisy

Město Dubrovník na jihu Dalmácie patří k významným turistickým centrům jaderského pobřeží. Právem se mu říká „perla Jadranu“. Jeho krása vyniká zejména v horkém létě. Ani v zimě ale Dubrovník neztrácí svou výjimečnost, a to hlavně tehdy, když jeho ulice pokryje tenká vrstva sněhových vloček. Věděli jste, že zimní Dubrovník si zahrál v seriálu „Hra o trůny“?

Makarska patří k nejteplejším místům v Chorvatsku

Ve střední Dalmácii leží chorvatské přístavní město a turistické letovisko Makarska, odkud lze podnikat výpravy do přírodního parku v nedalekém pohoří Biokovo. V zimě se teploty ve městě pohybují průměrně mezi 10 až 15 °C, protože patří mezi nejteplejší oblasti v Chorvatsku. Otužilci tu budou moct okusit i koupání v moři. Ostatní si v něm alespoň smočí prsty na rukou.

Když se nevydáte na turistiku po horách, tak se můžete obdivovat zdejším památkám – baroknímu kostelu sv. Filipa, františkánskému klášteru nebo si pochodit po nábřežní promenádě. Ubytování v Makarske určitě najdete podle svých požadavků, protože v zimním čase tu nejsou davy lidí. Ve zdejších apartmánech nechybí manželská postel, kuchyň včetně vybavení ani sociální zařízení.

Zajeďte si do Chorvatska zalyžovat

Ačkoliv většina z nás si Chorvatsko pojí s teplem a koupáním v moři, tak tato země dokáže nabídnout i poctivé lyžování. Najdete tu ski areály, jako jsou Sljeme, Mrkopajl, Platak nebo Gorski Kotar, kde se užijete radovánek na sněhu. Sljeme leží sotva dvacet kilometrů od Záhřebu, díky čemuž patří k oblíbeným rekreačním oblastem v zimě. Je tu lanová dráha a lyžařská dráha.

Horský masiv Gorski Kotar je součástí Dinárských hor
. Leží na sever od města Rijeka. V Chorvatsku patří k velmi navštěvovaným a populárním pohořím, které se sice nachází velmi blízko moře, ale v zimě disponuje dostatečnou sněhovou pokrývkou. Je proto častým cílem lyžařů. K ubytování tu lze využít asi devíti horských chat.

Komerční sdělení - Zdroj obrázku: Anze Furlan / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy