Kriminalisté hledají svědky páteční vraždy v jihlavě

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřují od pátečního odpoledne vraždu jednasedmdesátileté ženy z Jihlavy, ke které došlo v pátek 15. prosince kolem čtrnácté hodiny ve Slavíčkově ulici v Jihlavě.

uniweb weby

Žena zemřela na následky střelného poranění. Po pachateli vraždy začali policisté okamžitě po činu intenzívně pátrat. "Do pátrání jsme zapojili také vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Z prvotního pověřování vyplynulo, že ze spáchání tohoto závažného násilného trestného činu by mohl být podezřelý bývalý partner mrtvé ženy, se kterým měla tato žena v dřívější době neshody, kterými se v minulosti zabývala i Policie České republiky," popisuje krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

V souvislosti s vraždou se policie obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. Hledá všechny osoby, které se v pátek 15. prosince v době spáchání činu - tedy kolem 14.00 hodin - pohybovaly v Jihlavě na ulici Slavíčkova a v jejím bezprostřední okolí. Na místě se měly nacházet dvě osoby pravděpodobně vyššího věku, které z místa odešly ještě před příjezdem Policie České republiky. Kriminalisté by potřebovali svědectví těchto dvou osob, které může být velice důležité pro další prověřování činu.

"Obracíme se také na řidiče, kteří v době od 13.58 do 14.05 hodil projížděli se svými vozidly v Jihlavě po ulici Sokolovská, a to zejména ve směru od dálničního přivaděče do centra Jihlavy a mají ve svém vozidle záznamové zařízení. I jejich svědectví a záznamy z kamer z vozidel jsou pro kriminalisty velice důležité. Výzva směřuje také k dalším řidičům, zejména vozidel taxislužby, kteří v pátek 15. prosince v odpoledních, večerních nebo nočních hodinách brali na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku nebo Chrudimsku do svého vozidla staršího muže a vezli ho do Chrudimi, jejího okolí nebo do obce Medlešice a jejího okolí," dodává Čírtková s tím, že všechny výše oslovené osoby naléhavě žádá, aby kontaktovaly linku tísňového volání 158.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy