V Jihlavě otevřeli Centrum zázraků

Lidé, kteří se zajímají o Montessori myšlení a pedagogiku mohou i se svými dětmi navštívit v Jihlavě Centrum zázraků v Mrštíkově ulici.

uniweb weby

Cetrum se zaměřuje na dospělé i jejich ratolesti. Pro ty chystá na konci srpna dětský příměstský tábor, na kterém jsou stále volná místa. „Program bude odpovídat Montessori smýšlení, děti budou většinu času trávit venku," nastínila náplň tábora učitelka a průvodkyně Štěpánka Maryšková.

Zázraky jsou určeny pro děti, které se učí Montessori způsobem. „Naším úkolem je hlavně doplňovat domácí vzdělávání," vysvětlila účel centra Maryšková. Do prostor se vejde omezený počet žáků. „Nyní máme představu o tom, kolik lidí k nám bude pravidelně docházet. Pár míst ještě volných máme, ale vždy potřebujeme zjistit, zda si budeme vzáýjemně vyhovovat s dítětem i rodiči," doplnila Maryšková. 

Místnosti v centru jsou vybavené Montessori pomůckami. Výuka se podle Maryškové propojí s manuálními pracovními činnostmi. Krom toho děti budou chodit plavat a tančit. „Důležité je, aby se dítě u nás cítilo psychicky v bezpečí. Také musí dodržovat určitá pravidla, ve kterých je ale stále dost prostoru pro volný pohyb," upřesnila Maryšková Montessori pedagogiku. 

Průvodkyně ze Zázraků nabízí program také pro dospělé. V nabídce je například dlouhodobý Montessori kurz pod vedením Hany Mokré z brněnského centra nebo kratší kurzy zaměrené na matematiku či tanec. 

Vzdělávání postupuje podle zásad pedagožky Marie Montessori. Snaží se podporovat dítě při rozvíjení jeho poznatků a dovedností. Učení není založeno na memorování nových znalostí. Děti učitele nepovažují za autoritu, ale berou ho jako rovnocenného partnera, jehož hlavním úkolem je vytvoření vhodného prostředí pro žáka. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.07.2017 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy