Dokudrama 3100°C mé krve na Malé scéně Horáckého divadla

Horácké divadlo Jihlava připravuje na tento pátek premiéru dokudramatu 3100°C mé krve. Představení, které kombinuje principy dokumentárního a pohybového divadla v režii Pavla Šimáka, si klade jednu z otázek: Co vede mladé Evropany k tomu, aby odcházeli bojovat za Islámský stát?

uniweb weby

Proč nese autorská hra název 3100°C mé krve? Tato teplota vznikne v okamžiku odpálení trhaviny, tuto teplotu tedy zažívá tělo sebevražedného atentátníka.


Tvůrčí tým hledal aktuální téma, k němuž by se soubor mohl a chtěl jazykem dokudramatu vyjádřit. Inspiraci našel ve výpovědích žen, jejichž děti se obrátily proti svému vlastnímu kmeni, své vlastní kultuře a odebraly se na cestu džihádu. „Matky stojí v centru pozornosti jihlavské inscenace z několika důvodů. Pohled jejich očima dává tématu univerzální lidský rozměr mateřské lásky, její síly i slabosti. Nepotřebujeme tedy přebírat drastický jazyk mediálních obrazů, k dosažení kýžené emoce nám stačí mnohem jemnější divadelní jazyk a jazyk těla,” říká k inscenaci její tvůrce a režisér Pavel Šimák. 

V páté premiéře sezóny 2016/2017 Horáckého divadla Jihlava se představí Anna Bazgerová, Jan Burda, Petr Soumar, Tereza Otavová, Tereza Slámová, ale také Ondřej Šípek, Daniel Ondráček nebo Vladimíra Vokůrková.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy